[Nayttelyposti] Suurlähettiäiden valokuvanäyttely Virka Galleriassa

Kostamovaara Anni Anni.Kostamovaara at hel.fi
Ke 27.Tammi. 13:56:21 EET 2010


CD - PHOTO
Suurlähettiläiden valokuvia 27.1. - 28.2.2010 Virka Galleriassa

Virka Gallerian kevään 2010 näyttelykauden avaus tapahtuu poikkeuksellisissa merkeissä - kymmenen Suomeen akkreditoitua suurlähettilästä katseli suomalaista elämänmenoa kameran linssin läpi ja taltioi näkymiä, jotka heille itselleen olivat ainutkertaisen erikoisia tai mieltä kiehtovia. Kaikille on yhteistä intohimo valokuvaukseen.

Näyttelyn idea lähti suurlähettiläiden toiveesta saada ilmaista tuntemaansa arvostusta Suomea kohtaan. He tarkastelivat asioita vaihtelevista näkökulmista ja kuvasivat kohteita, jotka tekivät heihin vaikutuksen kiinnostavina, lumoavina tai yksinkertaisesti muistamisen arvoisina.

Näyttelykuvat sisältävät kirjavan kokoelman suomalaista arkea ja juhlaa, luonnon ja maiseman erityispiirteitä valojen ja värien vaihdellessa vuodenaikojen mukaan. Kuvia on otettu eri puolelta Suomea Helsingistä Rovaniemelle.

Monet suurlähettiläiden erikoisiksi kokemat ilmiöt ja tapahtumat jäävät helposti suomalaisilta huomaamatta. Tarkkaavainen katselija voi saada käsityksen miltä tuntuu kokea Suomi ja suomalaiset toisenlaisista oloista ja kulttuureista tulleena. Aivan arkipäiväinen ja tavallinenkin asia näyttäytyy uudessa valossa, kun sen näkee toisen silmin.

Näyttelyssä on esillä kaikista kuvaajista lyhyt esittely sekä viisi valokuvaa kultakin suurlähettiläältä: Plamen Bonchev (Bulgaria), Damir Kušen (Kroatia), Thalia Petrides (Kypros), Wilfried Grolig (Saksa), Harry Purwanto (Indonesia), Avi Granot (Israel), Nicolaas Beets (Alankomaat), Vera Mavrić (Serbia), Tone Kajzer (Slovenia) ja Andrii Deshchytsia (Ukraina).


CD-Photo - Suurlähettiläiden valokuvia -näyttely on avoinna Virka Galleriassa
27.1. - 28.2.2010, ma-pe 9-19, la-su 11-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy

Lisää näyttelystä Virkan nettisivuilta, www.virka.fi<http://www.virka.fi>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta