[Nayttelyposti] Museonystävien lahjat näytteillä

Niemi Salla Salla.Niemi at hel.fi
Ke 13.Tammi. 10:46:25 EET 2010


TIEDOTE

Museonystävien lahjat näytteillä

Helsingin kaupunginmuseon ystävät tukevat arvokkaalla tavalla museon työtä muun muassa esine- ja taidelahjoituksin. Museonystävien lahjoja Aurora Karamzinin matkasamovaarista 1940-luvun maisemamaalauksiin esitellään 20.1.-4.4.2010 pienoisnäyttelyssä kaupunginmuseon päärakennuksessa, Sofiankatu 4. Näyttelyyn on vapaa pääsy kuten kaupunginmuseoon aina.

Helsingin kaupunginmuseon ystävät ry:n päämäärä on tukea museon työtä ja lisätä helsinkiläisten tietoja kaupungin historiasta ja museotoiminnasta. Etenkin viime vuosina ystäväyhdistys on osoittanut tukeaan lahjoittamalla esineitä ja taideteoksia museon kokoelmiin.

Kokoelmiin tehdään hankintoja yhteistyössä. Sekä museonystävät että museon tutkijat seuraavat huolellisesti huutokauppojen Helsinki-aiheista tarjontaa. Ystävien tuella on saatu täydennettyä erityisesti museon mittavaa ja monipuolista taidekokoelmaa, johon liitetään teoksia ennen kaikkea niiden kulttuurihistoriallisen dokumenttiarvon perusteella, ei yksin taiteellisten ansioiden takia.

Ystävien huutokauppaostoksina myös kaupunginmuseon esinekokoelmiin on saatu arvokkaita harvinaisuuksia kuten Aurora Karamzinin käytössä ollut upea matkasamovaari sekä helsinkiläisen kelloseppämestarin valmistama taskukello 1700-luvun lopulta.

Tuntuvaa taloudellista apua on ystäviltä saatu myös esineiden ja maalausten konservointiin. Merkittävimpiin konservoituihin esineisiin kuuluvat kustavilainen sohva 1700-luvulta ja jugendsohva vuodelta 1906, jotka ovat esillä Tuomarinkylän kartanomuseon Tyylikästä-näyttelyssä.

Lisätietoja
Helsingin kaupunginmuseon ystävät ry:n puheenjohtaja Leena Hakli puh. 050 341 0793

Ystävyydellä - Helsingin kaupunginmuseon ystävien lahjoituksia 20.1.-4.4.2010
Helsingin kaupunginmuseo, Sofiankatu 4, puh. (09) 3103 6630.
Auki ma-ke, pe klo 9-17, to klo 9-19, la-su klo 11-17.
VAPAA PÄÄSY

Lehdistökuvia on osoitteessa www.hel2.fi/kaumuseo/lehdistokuvat/ystavyydella/index.htmlLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta