[Nayttelyposti] Taiteilijatapaaminen Salon taidemuseossa

Leino Ulla Ulla.Leino at salo.fi
Ma 11.Tammi. 15:11:03 EET 2010


TAITEILIJATAPAAMINEN SALON TAIDEMUSEOSSA ke 13.1. klo 18

Mestari, akateemikko Outi Heiskanen ja mestarioppilas Markus Jäntti pelaavat ja peluuttavat yleisöä Salon taidemuseon PELAA! -näyttelyssä. Lisäksi Outi Heiskanen esittelee näyttelyssä olevat teoksensa ja kertoo korttifilosofiastaan ja yhteispelistä.

Taidegraafikko Outi Heiskanen on tehnyt vuosien varrella useita korttipakkoja. Uusin niistä on viime vuonna ilmestynyt klassi-setti. Ensimmäisen, klassifioidun valkoisen pakan neljän vaiheen sykli kuvaa taiteilijan yhteiskuntakäsitystä. Siinä ovat hahmoina köyhä kalastajaperhe, erakot ja sammakot, eläinvaltakunta ja valtti. Lisää pelifilosofiastaan taiteilija kertoo Veturitallin tilaisuudessa.

Kuvaamataidon opettajana Outi Heiskanen on vankkumaton ryhmätyön kannattaja. Hän on kuulunut useisiin poikkitaiteellisiin ryhmittymiin, kuten Record Singers ja Bellinin akatemia. Viimeisin ryhmittymä on o-heis-group, johon kuuluu myös 15-vuotias Markus Jäntti.

Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulussa opiskellut Markus Jäntti on etsinyt itse omat mestarinsa. Pari vuotta sitten hän pääsi sattuman kautta Outi Heiskasen oppilaaksi. Samalle laatalle piirtämisestä ja samaan maalaukseen maalaamisesta on kasvanut hulvaton ja villi yhteistyö, jonka tuloksia nähdään maaliskuussa Hyvinkäällä lasten ja nuorten taidekeskus Villa Artussa. Ennen sitä mestari ja mestarioppilas opettavat Salon taidemuseo Veturitallissa yleisölle lempipelejään "hankalaa'" ja "mukavaa".

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Salon taidemuseo Veturitalli, Mariankatu 14, puh. 02-7784892. TERVETULOA!* * * * * * * * * * * * * * * *
Ulla Leino, vs. amanuenssi
Salon taidemuseo Veturitalli - Salo Art Museum
Mariankatu 14, 24240 Salo, Finland
+358 (0)2 778 4894
www.salontaidemuseo.fi<http://www.salontaidemuseo.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta