[Nayttelyposti] Luonnontieteellinen museo avautui Vapriikissa

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
Pe 10.Joulu. 11:41:48 EET 2010


Tampereen luonnontieteellinen museo Vapriikissa

 

Tampereen luonnontieteellinen museo avautui yleisölle pitkän odotuksen jälkeen 9.12.2010. Edellisestä luonnontieteellisen museon näyttelystä on kulunut liki 15 vuotta - silloin museo sijaitsi kirjastotalo Metsossa. Nyt Pirkanmaan eläimet majailevat Vapriikissa.

 

Tampereen luonnontieteellinen museo näyttelyineen avaa uudenlaisen ikkunan Pirkanmaan luontoon. Tarjolla on paikallista luontoa kaikille aisteille sekä ajankohtaista tietoa luontoilmiöistä ja luonnon monimuotoisuudesta. Museo järjestää luontoaiheisia näyttelyitä kaikille kiinnostuneille ja ylläpitää luonnontieteellisiä kokoelmia kotimaisista eläimistä ja kasveista. Museo myös vastaa luontoaiheisiin kysymyksiin ja osallistuu paikallisen luonnon tutkimiseen.

 

Näyttelyssä on tarjolla paljon eläimiä, upeita maisemia, ääniä ja tuoksuja. Lapsille on oma tunneli, jossa voi tutustua vedenalaiseen maailmaan. Näyttelytilaan rakennetuissa dioraamoissa ovat esillä eri vuodenajat. Näyttelyn maskotiksi nousee kookas uroshirvi, jolle haettiin nimeä yleisöäänestyksellä netissä. Hirvi nimettiin avajaispäivänä Hiskiksi. Voittajanimen keksinyt pokkasi itselleen vuosikortin Vapriikkiin. 

 

Keväällä 2011 Vapriikin ohjelmistoon tulee runsaasti luonnontieteellisen museon oheisohjelmaa. Ainakin kannattaa odotella lasten museopäivää 20. helmikuuta, silloin tiedossa on pöllöilyä!

 

 

Lisätietoja: museoamanuenssi Tomi Kumpulainen, puh. 040 801 6614

Kuvia: www.tampere.fi/vapriikki/media/kuvia.html

Muista myös museon blogi osoitteessa www.vapriikki.net/lumu

 

 

Tähtitalvikki Poikajärvi

Markkinointi- ja tiedotussihteeri

Vapriikki

Puh. 050 3211189

www.tampere.fi/vapriikki

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta