[Nayttelyposti] Serlachius-museo Gustafin uutuusnäyttelyssä puhuvat metsästäjät

Päivi Viherkoski paivi.viherkoski at serlachius.fi
Pe 3.Joulu. 11:07:06 EET 2010


Serlachius-museo Gustafin 4.12.2010 avautuva Metsästäjät-näyttely piirtää kuvan suomalaisesta metsästäjästä ja metsästyskulttuurista.
Metsästäjät-näyttely antaa nimensä mukaan puheenvuoron nykymetsästäjille aina aloittelijoista konkareihin ja kertoo videoin ja multimedioin kaunistelemattomasti satojen tuhansien suomalaisten elämään ja vapaa-aikaan kuuluvasta harrastuksesta.

Näyttely vei kamerat metsään ja tuotti runsaan videomateriaalin, joka johdattelee jahtitapahtumien keskelle päätyen riistalaukauksiin ja saaliin käsittelyyn. Haastatteluissa tartutaan metsästäjien asenteisiin, motiiveihin ja mielipiteisiin, mutta myös metsästystilanteiden ongelmiin. Metsästäjän äänellä puhuvat miesten rinnalla myös harrastuksesta innostuneet naiset. 

Tarinoita, videoita ja kuvamateriaalia täydentää erähenkinen esineistö, muun muassa metsästysaseiden kokoelmat. Metsästyksen historiaa on mukana lähinnä kuvien ja esineiden kertomana.

Mitä mieltä metsästäjät ovat eläintensuojelusta ja suurpetokeskustelusta, entä aseiden pitämisestä ja harrastuksensa oikeutuksesta? Museoiden johtaja, näyttelyn suunnittelija Pauli Sivonen kertoo, että yksi sysäys näyttelyn tekemiseen ovat olleet metsästyksen herättämät ristiriidat. - Kyseessä ei ole metsästyksen puolustuspuhe, vaan yhden suositun ja paljon tunteita nostattavan harrastuksen edustajille annettu puheenvuoro ja keskustelun avaus. Tavoitteena on avata metsästyskulttuuria suurelle yleisölle, sillä metsästyshän on piilossa, oman porukan kesken tapahtuvaa toimintaa.

Lisätietoja antavat: 
Johtaja Pauli Sivonen, p. 050 5661355
Palvelu- ja viestintäpäällikkö Päivi Viherkoski, p. 050 3522567
Serlachius-museot, sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi at serlachius.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta