[Nayttelyposti] Rautatiemuseopäivä Suomen Rautatiemuseolla 15.8.

Valeri Saltikoff valeri.saltikoff at rautatie.org
Ma 2.Elo. 16:05:51 EEST 2010


Suomen Rautatiemuseon perinteinen rautatiemuseopäivä järjestetään tänä vuonna 15.8. Reipashenkistä rautatienostalgiaa ja elämyksiä koko perheelle! Rautatiemuseopäivänä voi sukeltaa menneen ajan tunnelmiin ja tekemistä riittää kaikenikäisille.

 

Rautatiemuseopäivää on vietetty joka kesä jo vuodesta 1989 alkaen, ja siitä on vuosien saatossa muodostunut yksi museovuoden odotetuimmista ja rakastetuimmista tapahtumista. Rautatiemuseon viihtyisä asema- ja varikkomiljöö herää jälleen kerran eloon, tarjoten kävijöille ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä kaikenikäisille.

 

Rautatiemuseopäivän pääosassa ovat totuttuun tapaan vanhat junat. Rautatiemuseon kokoelmien uusimmat veturit, Dv16 ja Vk4 eli Leena nähdään ajossa museon radalla. Museolle saapuu myös museojuna Lohjalta, ja perinteinen, edestakainen junamatka Rajamäelle järjestetään tänäkin vuonna kahteen kertaan - sään salliessa Ukko-Pekka -höyryveturin vetämänä. Höyry- ja dieselkalusto kuljettaa myös perheen pienimpiä museon puistorautatiellä. Lisäksi luvassa on totuttuun tapaan askartelua, kilpailuja ja kaikkea muuta mukavaa. Tapahtuma kestää klo 10.00 - 16.00 (museo avoinna klo 17.00 asti).

 

Liput Rautatiemuseopäivään: aikuiset 10e, lapset 3e, perhelippu 20e, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lisäksi edestakaisesta matkasta Rajamäelle peritään erillinen hinta: aikuiset 12e, lapset 8e ja perhelippu 25e. Alueella maksuvälineenä käy vain käteinen, korttimaksupiste on ainoastaan museokaupassa.

 

Rautatiemuseopäivän alustava ohjelma (oikeudet muutoksiin pidätetään):

 

10.00: portit avataan yleisölle

11.40: juna Lohjalta saapuu museolle

12.00: I juna Rajamäelle lähtee

13.30: II juna Rajamäelle lähtee

15.00: juna lähtee takaisin Lohjalle

16.00: Rautatiemuseopäivän tapahtumat päättyvät

17.00: museo sulkeutuu 

 

Lisätietoja Rautatiemuseon www-sivuilta: http://www.rautatie.org. Sivuja päivitetään aikataulujen, ym. varmistuessa.

Valeri Saltikoff
museolehtori
0307 25 244
------------------
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää
www.rautatie.org
museokauppa: www.rautatie.org/webshop
------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi
verkkokauppa: www.trafiikki.fi/verkkokauppa 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta