[Nayttelyposti] Mennään museoon! - Koululaisten ja opiskelijoiden museopäivä Jyväskylässä 6.-9.10.2009

Vidgren Mirkka Mirkka.Vidgren at alvaraalto.fi
Ke 30.Syys. 12:26:11 EEST 2009


Tiedote 30.9.2009


Koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy museoihin 6.-9.10.2009

Opetusministeriö juhlii valtakunnallisesti 200-vuotista olemassaoloaan 6.-9.10. Päivien aikana on Jyväskylän museoihin vapaa pääsy koululaisilla ja opiskelijoilla. Päivien tarkoituksena on kannustaa oppilaitoksia ja museoita yhteistyöhön sekä tuoda esiin kulttuurin merkitystä kasvatustyössä. Alvar Aalto -museoon, Keski-Suomen museoon, Jyväskylän taidemuseoon, Suomen käsityön museon ja Jyväskylän yliopiston näyttelyihin ja tapahtumiin on kaikilla koululaisilla ja opiskelijoilla teemaviikon aikana vapaa pääsy. Museot ovat avoinna ti-su klo 11-18, huom! yliopiston näyttelyiden aukioloajat.Alvar Aalto -museo

Talo kuin täytekakku -kirjan ja Aisti arkkitehtuuria -työkalupakin julkistus.

FM, arkkitehtuurikasvattaja Teija Isohauta esittelee arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen aineistoja, joiden avulla opiskelijat, opettajat ja koululaiset voivat tarkastella rakennettua ympäristöä ja arkipäivän muotoilua uusilla tavoilla!

Ajankohta: tiistai 6.10.2009 klo 15-17

Perusnäyttely Alvar Aalto. Arkkitehti kertoo kansainvälisesti tunnetun arkkitehdin ja muotoilijan värikkäästä elämästä ja laajasta tuotannosta. Galleriassa on esillä jyväskyläläisen Komia Design Oy:n viisivuotisnäyttely KOMIA!, jossa on esillä uutta keskisuomalaista muotoilua.

Paikka: Alvar Aalto -museo, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
http://www.alvaraalto.fiJyväskylän taidemuseo
Mitä tapahtuu taidenäyttelyn avajaisissa? Osallistu rohkeasti Jyväskylän taiteilijaseuran vuosinäyttelyn avajaisiin ja sukella kaupungin taidepiireihin. Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin opiskelijat heittäytyvät vuoropuheluun kuvataiteen kanssa perjantaisin klo 16.30-17.

Ajankohta: Jyväskylän taiteilijaseuran 64. vuosinäyttely 9.10.-29.11., avajaiset to 8.10. klo 18-20, perjantaisin klo 16.30-17 teetä ja taidevartteja.

Paikka: Jyväskylän taidemuseon Holvi, Kauppakatu 23
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo


Keski-Suomen museo
Museon kulttuurihistoriallisten perusnäyttelyiden lisäksi pääset tutustumaan kuvataiteilija Alberto Ferrettin Muistoja - retrospektiiviseen näyttelyyn, joka sisältää teoksia 1980- luvulta nykyhetkeen. Alkuvuosien veistosten joukkoon on ajan kuluessa tullut mukaan myös installaatioita ja käsitetaidetta. Pronssi-, betoni- ja kivimateriaalit ovat saaneet joukkoonsa kierrätysmateriaaleja ja ruosteen. Teoksissa ilmenee halu tuoda esille ja herättää kantaaottavuutta ajankohtaisiin asioihin, muun muassa globaalisuuteen. Museossa on esillä myös mystisen Meri Genetzin (1882-1943) maalauksia. Genetzin taidetta on hänen kuolemansa jälkeen voitu nähdä vain kahdessa näyttelyssä: v. 1944 Galerie Hörhammerissa ja v.1980 Taidesalongissa järjestetyssä pienimuotoisessa näyttelyssä.Paikka: Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

http://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo

Suomen käsityön museo

Vuorelma 100 -näyttely esittelee kansallispukuja ja saunatekstiilejä valmistavan kotiteollisuusyrityksen satavuotista menestystarinaa. Perusnäyttely Käsityössä elämän tuntu kertoo suomalaisen käsityön muutoksesta tarve-esineestä designiksi. Komeasti juhlaan esittelee kansallispukua. Ikkunagalleriassa näet Marja Arolan kalannahasta, huovasta ja hopeasta valmistettuja uniikkikoruja. Arola on Kalevala korun kultaseppä ja suunnittelija. Näytönpaikalla nähdään Neuliaisten, eli luovan tilkkukillan Tunteiden kirjoja näyttely.Paikka: Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, Jyväskylä

http://www.craftmuseum.fi
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON NÄYTTELYT

Keski-Suomen luontomuseo
Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17.
Perusnäyttely Perintönä ympäristö esittelee Keski-Suomen luontoa vanhimmasta kallioperästä 2000-luvun kohteisiin. Näyttely kertoo luonnon monimuotoisuudesta sekä lajien ja ympäristönsuojelusta, ja se on suunniteltu ympäristökasvatusta silmällä pitäen.
Vaihtuvassa näyttelyssä Kuka, mikä, mistä? kävijä voi päästää mielikuvituksensa valloilleen. Näyttelyssä on esillä Hannu Ahosen arvoituksellisia luontokuvia.
Paikka: Keski-Suomen luontomuseo, Harju, Vesilinna, Ihantolantie 5, Jyväskylä
https://www.jyu.fi/erillis/museo/luonto


Yliopiston kirjasto
Avoinna ma-to 8-18, pe 8-16.
Kirjaston näyttelytilassa on esillä näyttelyt Kauneimmat koululaulut sekä Vuosi 1809 ennen ja nyt - autonomian alku tutkimuskirjallisuudessa.
Paikka: Yliopiston kirjasto, Exlibris -näyttelytila (2. krs), Seminaarinkatu 15 (B-rakennus), Jyväskylä
https://kirjasto.jyu.fi/

____________________________________________________________________________


viestin välitti:

Mirkka Vidgrén
Alvar Aalto -museo / Alvar Aalto Museum
Tiedotus / Information services
Puh. / Tel +358 (0)400 254 708
Fax +358 (0)14 619 009
e-mail: mirkka.vidgren at alvaraalto.fi<mailto:mirkka.vidgren at alvaraalto.fi>
www.alvaraalto.fi<http://www.alvaraalto.fi>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta