[Nayttelyposti] (ei otsikkoa)

Laurila-Hakulinen Raisa Raisa.Laurila-Hakulinen at HYVINKAA.FI
Ke 9.Syys. 14:29:14 EEST 2009


JANI LEINONEN - RETROSPEKTIIVI 

TEOKSIA VUOSILTA 1984-2009

11.9.-11.10.2009 Hyvinkään taidemuseo

 

Avajaiset torstaina 10.9. klo 18.00. Tervetuloa!

 

Hyvinkääläislähtöisen taiteilijan värikäs paluu kotikaupunkiin.

 

Äidin poika ja entinen kilpauimari kuvataiteilija Jani Leinonen (s. 1978) tuo Hyvinkään taidemuseoon teoksiaan siitä vuodesta alkaen, kun hän tiedosti olevansa tuleva taiteilija. Lapsuutensa ja kouluvuotensa Jani Leinonen asui Hyvinkäällä.

 

Retrospektiivi on aina katsaus taiteilijan koko tuotantoon. Se on yhteenveto siitä, miten taiteilijan teokset muuttuvat vai muuttuvatko ne vuosien kuluessa. Mihin taiteilija pyrkii tai mitä hän haluaa taiteellaan sanoa. Taiteilijana Leinonen on juuri nyt nykytaiteemme kuuma nimi, jonka teoksia on esillä sekä Venetsian että Pekingin kansainvälisissä biennaaleissa. Jani Leinonen on saanut taiteellaan ja taidetoiminnallaan aikaan paljon keskustelua, kohua ja myös kiistelyä. Hän on luonut tähän mennessä ainakin yhden ikonisen aiheen, Elovena-neidon, ja sen lukuisat keskustelua herättäneet variaatiot. Leinonen tutkii, kommentoi, pohtii, ironisoi kaupallisuutta, kuuluisuuden palvontaa, sitä mitä taide on tai kaikkea sitä mikä kuuluu käsitteeseen taiteen kenttä, jonka tärkeä osa ovat taidemuseot. Jani Leinonen tekee käsitteellistä taidetta, jossa mikään yhteiskunnan osatekijä ei ole sen ulkopuolella.

 

Hyvinkään taidemuseon näyttely on taiteilijan merkittävä askel kohti absoluuttista kuuluisuutta, silloin kun taiteesta ja sen tekemisestä jää selviä muistijälkiä.

 

Lisätietoja amanuenssi Merja Ilola, puh. 040 480 1776,  merja.ilola at hyvinkaa.fi.

 

_____________________________

Raisa Laurila-Hakulinen

museonjohtaja

p. 040 571 0729

Hyvinkään taidemuseo

Hämeenkatu 3 D

05800 HYVINKÄÄ

www.hyvinkaa.fi/taidemuseo

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta