[Nayttelyposti] Vapriikki kertoo joulukuusen tarinan

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
To 29.Marras. 10:18:25 EET 2009


JOULUPUU ON RAKENNETTU

Suomalaisen joulukuusen tarina Vapriikissa 29.10.-10.1.2010

 

Mitä olisikaan joulu ilman tuoksuvaa, vihreää  ja kynttilän valossa kimaltelevaan joulukuusta? Joulupuun syntysijoja on etsitty niin Egyptistä kuin muinaisesta Babyloniasta ja itse Martti Lutherin kerrotaan kantaneen ensimmäisen kuusen kotiinsa. Tarua ja totta - meidän tuntemamme kuusipuu on kulkenut pitkän ja kiehtovan matkan Euroopan hoveista ja aatelislinnoista kartanoiden saleihin ja edelleen suomalaisten kotien joulun juhlistajaksi. 

 

Joulupuu on rakennettu -näyttely kertoo koko joulukuusen tarinan: missä olivat ensimmäiset kuuset, mistä se sai kynttilänsä, koristeensa ja mikä tekee kuusesta suomalaisen.  Vapriikissa selviää miten muoti on aina vaikuttanut koristeluun ja koska kuusi sai oksilleen sähkökynttilät. Näyttelyssä voi tutustua myös suurimman Pohjoismaisen kuusenkoristevalmistajan, Weisteen, tuotantoon. 

 

Näyttely esittelee valikoiman harvinaisia nostalgisia kuusenkoristeita, historiallisia valokuvia ja mainoksia virittävät joulutunnelmaan ja vievät mukanaan lapsuuden joulumuistoihin. Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella!

 

Suomalaisen joulupuun värikäs ja kiinnostava tarina on tänä syksynä koottu myös yksiin kansiin. Laaja ja runsaasti kuvitettu tietokirja Joulupuu on rakennettu - suomalaisen joulukuusen tarina ilmestyy marraskuussa. 



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta