[Nayttelyposti] Keskiviikkona 14.10. Salon taidemuseoon ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

Saloluoma Jonni Jonni.Saloluoma at salo.fi
Pe 9.Marras. 14:52:17 EEST 2009


Keskiviikkona 14.10. Salon taidemuseoon
ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

Keskiviikkona ilmaiseksi museoon! 14. lokakuuta Salon taidemuseossa vietetään Opetus- ja kulttuurihallinnon kaksisataavuotisen taipaleen kunniaksi kansallista koululaisten museopäivää. Veturitallin näyttelyihin on koko päivän kaikille kävijöille ilmainen sisäänpääsy.
Kansallista museopäivää ovat järjestämässä Opetusministeriö, Museoliitto ja Kuntaliitto. Museopäivän tarkoituksena on edistää koulujen ja museoiden yhteistyötä sekä nostaa esiin paikallis- ja kulttuurihistorian ja taiteen merkitystä kulttuuri-identiteetin muodostumisessa ja yhteisöllisyyden kehittymisessä.
Salon taidemuseossa on museopäivänäkin esillä Facing China - Kasvokkain Kiinan kanssa. Tämä kiinalaista nykytaidetta esittelevä näyttely oli ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan esillä Islannissa kesällä 2008. Tämän jälkeen se on kiertänyt Itävallassa ja Norjassa. Suomeen tämän harvinaislaatuisen näyttelyn saaminen onnistui Kuopion ja Salon taidemuseoiden yhteistyönä.
Facing China -näyttelyn teokset on koottu hollantilaisen taiteenkerääjä Fu Ruiden kokoelmista. Näyttely esittelee monipuolisen ja ehyen kokonaisuuden yhdeksän taiteilijan tuotannosta. Taiteilijat ovat Chen Qing Qing, Zhang Xiaogang, Fang Lijun, Liu Ye, Tang Zhigang, Wei Dong, Yang Shaobin, Yue Minjun ja Zhao Nengzhi. Esillä on myös saksalaisen Christoph Feinin ottama valokuvasarja näyttelyn taiteilijoista.
Veturitallin tornin studionäyttelyssä esitellään taidemaalari Tarmo Hakalan uusia, aivan viime vuosina syntyneitä maalauksia. 30 vuotta taidemaalarina toimineen Tarmo Hakalan (s. 1951 Alahärmässä) kollaasinomaiset maalaukset liikkuvat esittävän ja ei-esittävän välimaastossa. Hakala yhdistelee abstrakteja väripintoja tunnistettaviin muotoihin ja ornamentiikkaan.
Tarmo Hakalan näyttely sekä Facing China ovat avoinna yleisölle marraskuun kahdeksanteen päivään saakka.

Lisätietoja:
Kansallinen museopäivä, Museoliiton verkkosivut: www.museoliitto.fi<http://www.museoliitto.fi/>
Salon taidemuseo:
Intendentti Pirjo Juusela-Sarasmo puh. (02) 778 4888 / 044 778 4888, pirjo.juusela at salo.fi
Näyttelyamanuenssi Jonni Saloluoma puh. (02) 778 4901 / 044 778 4901, jonni.saloluoma at salo.fi
Lehdistökuvia: www.salontaidemuseo.fi/press<http://www.salontaidemuseo.fi/press>
Facing China -näyttelyn kansainväliset verkkosivut: http://facingchina.com/





Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta