[Nayttelyposti] Salon taidemuseo - Facing China -näyttelyn oheisluennot jatkuvat 7.10. klo 18:00 Pekka Nihitisen luennolla "Teetä ja taidetta"

Saloluoma Jonni Jonni.Saloluoma at salo.fi
Pe 2.Marras. 09:41:50 EEST 2009


Facing China -näyttelyn oheisohjelma ja luennot:

7.10. klo 18:00 Pekka Nihtinen:
Teetä ja taidetta

Teekirjailija ja teekulttuurin asiantuntija FM Pekka Nihtinen luennoi Salon taidemuseo Veturitallissa kiinalaisesta teekulttuurista keskiviikkona 7.10. klo 18:00 otsikolla Teetä ja taidetta. Nihtisen luento tarkastelee teen nauttimisen kehitystä ja eri ilmenemismuotoja kiinalaisen kulttuurin ja taiteen näkökulmasta.

Pekka Nihtinen on kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen kiinalaista teekulttuuria käsittelevän kirjan. Hän on harrastanut ja tutkinut kiinalaista kulttuuria jo 20 vuoden ajan. Hän on myös matkustellut Kiinassa useampaan otteeseen. Nihtinen on toiminut Teen ystävät ry:n varapuheenjohtajana yhdistyksen perustamisesta asti.

Tee on Pekka Nihtiselle ennen kaikkea nautintoaine ja olennainen osa kiinalaista kulttuuria. Kiinalaisessa teeperinteessä yhdistyvät hänen mukaansa Kiinan historia, eri maailmankatsomukset ja taide - toisin sanoen maan koko henkinen ja aineellinen kulttuuri.

Teetä ja taidetta -luento kuuluu Salon taidemuseossa tänä syksynä esillä olevan Facing China - Kasvokkain Kiinan kanssa -näyttelyn oheisohjelmaan. Tämä kiinalaista nykytaidetta esittelevä näyttely oli ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan esillä Islannissa kesällä 2008. Tämän jälkeen se on kiertänyt Itävallassa ja Norjassa. Suomeen tämän harvinaislaatuisen näyttelyn saaminen onnistui Kuopion ja Salon taidemuseoiden yhteistyönä. Suomen jälkeen näyttely jatkaa muun muassa Ruotsiin, Saksaan ja Yhdysvaltoihin.

Facing China -näyttelyn teokset on koottu hollantilaisen taiteenkerääjä Fu Ruiden kokoelmista. Se on siten eurooppalainen näkemys kiinalaisen taiteen kiinnostavimmasta puolesta, vuoden 1989 kansannousun jälkeen kukoistaneesta niin sanotusta kultaisesta sukupolvesta. Näyttely esittelee monipuolisen ja ehyen kokonaisuuden yhdeksän taiteilijan tuotannosta. Taiteilijat ovat Chen Qing Qing, Zhang Xiaogang, Fang Lijun, Liu Ye, Tang Zhigang, Wei Dong, Yang Shaobin, Yue Minjun ja Zhao Nengzhi. Esillä on myös saksalaisen Christoph Feinin ottama valokuvasarja näyttelyn taiteilijoista.

Yleisöluento sisältyy pääsylipun hintaan.

Lisätietoja:
Intendentti Pirjo Juusela-Sarasmo puh. (02) 778 4888 / 044 778 4888, pirjo.juusela at salo.fi
Näyttelyamanuenssi Jonni Saloluoma puh. (02) 778 4901 / 044 778 4901, jonni.saloluoma at salo.fi

Näyttelyn kansainväliset verkkosivut: http://facingchina.com/

Lehdistökuvia: www.salontaidemuseo.fi/press<http://www.salontaidemuseo.fi/press>


SALON TAIDEMUSEO VETURITALLI
Mariankatu 14, 24240 Salo | Puh: 02-7784892 | Avoinna: ti-pe 10-18, la 11-17, su 11-18, muina aikoina sopimuksesta | Liput: 4 euroa. Alle 18 v. ilmainen sisäänpääsy. Perjantaisin klo 16-18 ilmainen sisäänpääsy | www.salontaidemuseo.fi<http://www.salontaidemuseo.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta