[Nayttelyposti] Vuoden museoteko EMMAlle

Joutsenniemi Leena Leena.Joutsenniemi at espoo.fi
Ma 18.toukokuu. 11:08:59 EEST 2009


VUODEN MUSEOTEKO - TUNNUSTUS EMMA - ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEOLLE


ICOM - Suomen komitea on päättänyt myöntää Vuoden museoteko -tunnustuksen 2009 EMMA- Espoon modernin taiteen museolle korkeatasoisesta ja monipuolisesta näyttelytoiminnasta. EMMA on lyhyessä ajassa noussut näyttelyillään suomalaisen museokentän eturiviin. Näyttelyohjelmassa yhdistyvät kansainvälisesti kuuluisat nimet ja kotimaiset taiteilijat. Keväällä 2009 italialaisen Enzo Cucchin rinnalla esiteltiin suomalaistaiteilija Santeri Tuorin valokuva- ja videoteos. Vuonna 2008 Claude Monet sai rinnallensa Maaria Wirkkalan työt.

Myös Saastamoisen säätiön arvokas taidekokoelma on saanut arvoisensa paikan WeeGee-talon tilavasta ja arkkitehtonisesti vaikuttavasta näyttelytilasta. Pysyvässä näyttelyssä esillä on noin 500 taideteosta säätiön kokoelmasta.

ICOM - Suomen komitea haluaa perusteluissaan kiinnittää huomiota myös EMMAn yleisöpalveluiden korkeaan tasoon. Museopedagogiikassa ja näyttelyiden oheisohjelmassa otetaan huomioon erilaiset kävijäryhmät. EMMA on huolehtinut ansiokkaasti myös saavutettavuuden ja esteettömyyden kohentamisesta. Yleisö onkin löytänyt hyvin EMMAn näyttelyt ja museo on noussut kävijämäärissä mitattuna Suomen suosituimpien museoiden joukkoon.

Vuoden museoteko -tunnustus luovutetaan kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2009.
Kansainvälinen museoneuvosto ICOM (International Council of Museums) on hallituksista riippumaton kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu yli 20.000 museoalan ammattilaista 140 maasta. Suomi on 700 jäsennellään yksi suurimmista jäsenmaista. ICOM toimii Unescon asiantuntijajärjestönä kulttuuriperintöä ja museoita koskevissa asioissa. Suomen komitea edistää ICOM:in tavoitteiden toteutumista kansallisella tasolla ja tukee jäsentensä mahdollisuutta osallistua kansainväliseen toimintaan.
ICOM - Suomen komitea on myöntänyt Vuoden museoteko -tunnustuksen vuodesta 1992 lähtien. Tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Visavuoren museosäätiö ja Sara Hildénin taidemuseo. Täydellisen listan löydät ICOM-Suomen komitean verkkosivulta: finland.icom.museum

Lisätietoja antavat:
ICOM Suomen komitea ry, Puheenjohtaja Jari Harju, Puh. 09 31036504
EMMA ,Viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi, Puh. 09 8164 0544

***********
Leena Joutsenniemi
viestintäpäällikkö

EMMA - Espoo Museum of Modern Art
PL 6661
FI-02070 ESPOON KAUPUNKI
+ 358 46 877 1844
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta