[Nayttelyposti] (ei otsikkoa)

Laurila-Hakulinen Raisa Raisa.Laurila-Hakulinen at HYVINKAA.FI
Ti 5.toukokuu. 12:49:33 EEST 2009


 

KEHÄ - näkökulmia ilmastonmuutokseen

Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen opiskelijoiden näyttely.

 

5.- 24.5.2009  Hyvinkään taidemuseo

 

Näyttelyn suunnitelleet opiskelijat sekä heidän ohjaajansa kuvataiteilija Mika Karhu ovat tavattavissa taidemuseossa maanantaina 4.5. klo 16.00.  Tilaisuuden jälkeen siirrytään Ammattioppilaitokselle Karank. 3- 5, missä opiskelijat luovuttavat jokaiselle Hyvinkään kaupunginvaltuuston jäsenelle puun taimen klo 18.00 ennen valtuuston kokousta. Avajaiset ovat tiistaina 5.5. klo 18.00. Tervetuloa!

 

Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen opiskelijat Rebekka Harju, Pauliina Helle, Vappu Holma, Mikko Koivisto, Kristiina Ljokkoi, Antti Mikola, Kasperi 

Mäki-Reinikka ja Sanna Riikonen ovat opettajansa kuvataiteilija Mika Karhun johdolla suunnitelleet ja järjestäneet ympäristöaiheisen taidenäyttelyn Hyvinkään taidemuseon Kaapon galleriaan. Näyttely koostuu opiskelijoiden yksittäisistä teoksista ja yhteisestä videoinstallaatiosta. Näyttelykokonaisuus heijastelee tuntemuksia, näkemyksiä ja kannanottoja meitä kaikkia niin yksilöinä kuin yhteisönä koskettavaan ilmastonmuutokseen. Monipuolisessa näyttelyssä aihetta käsitellään esimerkiksi interaktiivisen tietokoneohjelman, vaipoista kootun installaation sekä kierrätysmateriaaleista ja elintarvikkeista kootun teosparin välityksellä. 

 

Näyttelyyn liittyy opiskelijoiden suunnittelema pedagoginen projekti. joka on tarkoitettu yläkouluille, lukioille ja ammattioppilaitoksille. Työpajoissa käsitellään ympäristökysymyksiä nuorten näkökulmasta. Taidekasvatuksen opiskelijat haluavat herättää ajatuksia myös laajemmin siitä, miten ilmastonmuutosta voidaan ehkäistä.

 

Istuta yksi puuntaimi ehkäisemään ilmastonmuutosta. Näyttelyvierailla on mahdollisuus ottaa mukaan näyttelystä puuntaimi ja istuttaa se haluamaansa paikkaan. Projekti toteutetaan yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa. Oman puuntaimen adoptoiminen ja istuttaminen on paitsi konkreettinen teko, myös elämys jonka tavoitteena on synnyttää pitkäaikainen ja omakohtainen suhde ympäristöön.

 

Näyttelyryhmä haluaa lahjoittaa nimikkotaimet myös Hyvinkään kaupunginvaltuuston jäsenille muistutuksena siitä että heillä hyvinkääläisten edustajana on vastuu ja velvollisuus tehdä kestäviä päätöksiä ilmaston ja ympäristön kannalta. 

 

Lisätietoja museonjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen p. 040 571 0729 raisa.laurila-hakulinen at hyvinkaa.fi. Pressikuvia 4.5. lähtien osoitteessa www.hyvinkaa.fi/press. 

Näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Kierrätyskeskus ja Taideteollinen korkeakoulu.

 

 

_____________________________

Raisa Laurila-Hakulinen

museonjohtaja

p. 040 571 0729

Hyvinkään taidemuseo

Hämeenkatu 3 D

05800 HYVINKÄÄ

www.hyvinkaa.fi/taidemuseo

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta