[Nayttelyposti] Suomen käsityön museossa aistittavaa monin tavoin - avoinpaja sopii koko perheelle

Korhonen Laura laura.korhonen at jkl.fi
Ti 30.Kesä. 16:59:53 EEST 2009


Antaudu aisteille – tervetuloa Aistimuseoon Suomen käsityön museon uudistuneeseen perusnäyttelyyn

http://www.craftmuseum.fi/tiedotteet/09_aistimuseo.htm

Tiesitkö, että ihmisellä on kuusi aistia? Ne ovat maku-, haju-, näkö-, kuulo-, tunto- ja liikeaisti, eli tasapainoaisti. Kaikkia aisteja pääset kokeilemaan Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn kuuluvassa Aistimuseossa. Kerrankin saat luvan kanssa tarkastella, haistella ja kosketella esineitä tarkemmin. Se on uusi ja erilainen tapa kokea museo. Aistimuseo on osa Suomen käsityön museon perusnäyttelyä Käsityössä elämän tuntu.

Myös muuta uutta ihmeteltävää löytyy, sillä museon pohjakerroksessa sijaitseva perusnäyttely on uusiutunut täysin. Näyttelyn esineet on vaihdettu – uusia esineitä tarinoineen tuotu esille ja aiemmin esillä olleita laitettu takaisin lepäämään museon säilytystiloihin. Esineiden vaihto on tapahtunut vaiheittain kolmen vuoden aikana.

Perusnäyttelyssä voi tutustua lapsuuden arkipäiväisyyksiin, kuten parsimiseen, paikkaamiseen ja pyykinpesuun, paikattuun rakkausvillapaitaan ja tämän päivän trendeihin kuten tuunattuihin Reinoihin, miesten partakoruihin ja neulegraffiteihin. Vanhat koulukäsityöt herättävät aina muistoja – oli koulu käyty sitten ennen sotia tai ihan äskettäin. Keskustelua herättelevät myös käsintehdyt kuolinpaidat – miten pukeutuneena lähdemme viimeiselle matkallemme?

Koe käsityön monipuolisuus avoimessa pajassa

Avoinpaja on tila museon toisessa kerroksessa - siellä tekeminen on sallittua! Mielikuvituksen puute ei ole rajana, sillä avoimesta pajasta löydät selkeät ohjeet, ideat ja materiaalit kokemaan käsillä tekemisen ilo. Miltä kuulostaisi apinannyrkki tai haitarikirja? Entä haluaisitko olla suloisen Tappe-koiran uusi omistaja? Voit tulla avoimeen pajaan yksin, kaksin tai porukassa. Avoimen pajan käyttö sisältyy museon pääsymaksun hintaan ja materiaalimaksu määräytyy käytettyjen materiaalien mukaan. Avoinpaja on käytettävissä museon aukioloaikoina, poikkeuksena tilan mahdolliset ryhmävaraukset. Tekemäsi työt saat heti mukaan kotiin. Avoinpaja on hyvä menovinkki sateisen kesäpäivän varalle – vaikka koko perheelle.

Veikkauksen asiakaskortilla ilmaiseksi keskiviikkoisin museoon

Veikkauksen asiakaskortilla Jyväskylän taidemuseoon ja Suomen käsityön museoon ilmaiseksi keskiviikkoisin. Veikkaus-kortin omistajat pääsevät keskiviikkona ilmaiseksi Jyväskylän taidemuseoon, Suomen käsityön museoon sekä Kansallispukukeskukseen. Edun saa käyttöönsä Veikkaus-korttia museon lipunmyynnissä näyttämällä. Etu tuli voimaan kesäkuun 2009 alusta lähtien. Veikkaus haluaa tarjota asiakkailleen etuja ja mahdollisuuden päästä paikkoihin, jotka saavat tai ovat saaneet veikkausvoittovaroja.
Kesän vaihtuva päänäyttely Arabia 135 – keramiikka – taide – teollisuus esillä 13.9. saakka

Juhlanäyttely esittelee Arabian suosituimpia malleja kautta aikojen. Näyttely antaa tietoa myös materiaaleista, valmistus- ja koristelumenetelmistä.
Visuaalista näyttävyyttä tuovat Arabian taideosaston työt. Näyttelyn on tuottanut Designmuseo.

Suomen käsityön museo, sen näyttelyt ja avoinpaja ovat avoinna ti-su klo 11-18 koko kesän ajan.

Pääsymaksut 5 €, alle 18-vuotiaille ja alan opiskelijoille sekä perjantaisin kaikille vapaa pääsy.

Kauppakatu 25, Jyväskylä
Uusi puhelinnumero museon neuvontaan ja museokauppaan 014 26 64370.
Laura Korhonen
tiedottaja
Suomen käsityön museo
http://www.craftmuseum.fi<http://www.craftmuseum.fi/>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta