[Nayttelyposti] Tunturitie voitti EMMAn teosäänestyksen

Joutsenniemi Leena Leena.Joutsenniemi at espoo.fi
Ti 2.Kesä. 14:53:55 EEST 2009


Askolan Tunturitie voitti yleisöäänestyksen

Yleisö valitsi yhden Katse EMMAn kokoelmiin - näyttelyyn tulevista taideteoksista. Ehdolla oli viisi erilaista taideteosta, joista yleisö äänesti internetissä suosikkiaan.
Äänestyksen voitti Vilho Askolan grafiikka Tunturitie vuodelta 1956. Se sai äänistä 34 %. Toiseksi tuli Anu Tuomisen Kevätkengät  26 % äänisaaliilla.
Tunturitietä äänestäneet perustelivat valintaansa mm. näin:
* Teos oli valittavista kaikista puhuttelevin. Luontoaiheiset teokset ovat mielestäni kiinnostavia.Teos toi mieleen lapsuuden Lapinmatkan. Lapin omanlainen karuus heijastuu kuitenkin sopivan leppoisasti teoksesta. Kun värejä ei ole paljoa, antaa se mahdollisuuden hahmottaa teos muistelmien ruskaväreillä.
* Synkähkö, mutta kohti korkeuksia vievä tie..Se polku vie kohti tuntematonta ja monen vuoden love storya.. Kannatti kiivetä..
* Tunturitie on erittäin tasapainoinen ja rauhallinen kokonaisuus. Tie kutsuu katsojaa vastustamattomasti mukaansa tunturiin eikä hänen tarvitse epäillä, onko tämä oikea tie tai onko siellä vaaroja vastassa. On kuin kotiinsa olisi menossa.
* Minusta tuo teos oli tunnelmaltaan rauhallinen (ei värejä räiskyvä, levoton) eli ei nostanut adrenaliinitasoa, muistutti lähempää kuvasta katsoen hieman van Goghin tyyliä. Oli ehkä hieman perinteinen, ei moderni, ei liian suomalainen, vaikka tunturia kuvasikin.
* Se oli todella kaunis. Silloin joskus kun nuoruudessani olin Lapissa monen monta kertaa niin maisemat olivat tuollaiset.
Äänestystulos ja teokset kokonaisuudessaan:www.emma.museum/aanesta

Katse EMMAn kokoelmiin -Aarresaaria ja päiväunia - näyttely esittelee aarteita ennen kaikkea EMMAn omasta kokoelmasta sekä taidemuseoon talletetuista Kyösti Kakkosen, Raimo Utriaisen taidesäätiön ja Nordea Pankki Suomi Oyj:n kokoelmista sekä Osmo Valtosen lahjoituskokoelmasta. Näyttely on avoinna 17.6. - 6.9.2009.


***********
Leena Joutsenniemi
viestintäpäällikkö

EMMA - Espoo Museum of Modern Art
PL 6661
FI-02070 ESPOON KAUPUNKI
+ 358 46 877 1844

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta