[Nayttelyposti] Turhan Tärkeys Turun taidemuseossa

Nybom Jenny jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi
Ma 1.Kesä. 13:29:45 EEST 2009


TURHAN TÄRKEYS
Turun Taiteilijaseura 85 vuotta
Turun taidemuseossa 5.6.-6.9.2009
Tiedotustilaisuus torstaina 4.6.2009 klo 11 Turun taidemuseossa, Aurakatu 26, Turku.
Avajaiset torstaina 4.6. klo 18-20.

Turhan Tärkeys -näyttelyn erikoisopastus su 7.6. klo 13
Turhan Tärkeys -näyttelyn taiteilijoita on mukana yleisöopastuksella.

Tervetuloa!


Turun Taiteilijaseuran 85-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhdistyksen jäsenet esittäytyvät Turun taidemuseossa. Turhan Tärkeys -näyttelyssä ovat mukana Erika Adamsson, Heini Aho, Aaron Hiltunen, Jorma Hyttinen, Ilona Niemi, Sandra Nyberg, Merja Pitkänen, Hanna Seppänen ja Sirpa Särkijärvi. Näyttely on erinomainen katsaus siihen, minkälaista taidetta Turun alueella tehdään juuri nyt. Nykytaiteen eri tekniikat ovat edustettuina näyttelyssä monipuolisesti ja kullakin näyttelyn taiteilijalla on oma persoonallinen otteensa.

Näyttelyn nimellä Turhan Tärkeys Turun Taiteilijaseura haluaa herättää keskustelua turhan tärkeydestä. Mitä tärkeää on turhassa ja miten turha määritellään? Nimi on moniselitteinen, provosoiva ja ironisoivakin. Sanapari "turhan tärkeys" tarjotaankin keskustelunavaukseksi, jonka katsoja voi joko hylätä tai hyväksyä. Turhan tärkeyttä voi pohtia yksittäisen ihmisen näkökulmasta, mutta sitä voi tarkastella myös suhteessa koko kulttuurielämään. Aikana, jona taloustieteen sanasto ja lainalaisuudet tunkeutuvat kaikille elämänalueille, on hyvä kysyä: mikä lopulta on tärkeää? Onko kulttuurityökin vain koriste, josta luovutaan ensimmäiseksi, kun ankeat ajat koittavat?

Turun taidemuseon ja Turun Taiteilijaseuran yhteistyö on eri muodoissa jatkunut seuran perustamisesta lähtien. Seuran ensimmäinen vuosinäyttely järjestettiin Turun taidemuseossa jo 1924, ja näin jatkettiin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta aina 1960-luvulle saakka, jolloin seura sai omat näyttelytilat. Vuosinäyttelyperinne on edelleen tärkeä osa Turun Taiteilijaseuran toimintaa. Tänä vuonna vuosinäyttely järjestetään poikkeuksellisesti Uudessakaupungissa Ars Aarraksessa, jossa Muovista kristallia -näyttely aukeaa yleisölle 4.6. Tarjoamalla näyttelytilat ja tuottamalla 85-vuotisjuhlanäyttelyn Turun taidemuseo haluaa paitsi tuoda esiin turkulaisen kuvataiteen elinvoimaisuuden myös tukea paikallista taide-elämää. Turhan Tärkeys -näyttelyä edelsi avoin haku, joka oli mahdollista kaikille seuran jäsenille. Näyttelyn on kuratoinut Turun taidemuseon amanuenssi Mia Haltia.


Ystävällisin terveisin,

Jenny Nybom
amanuenssi/amanuens/curator

Aurakatu/Auragatan 26
FIN-20100 Turku/Åbo, Finland

tel. +358 2 262 7094
GSM +358 50 400 3248
fax. +358 2 262 7090
jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi<mailto:jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi>

*****
11.9.2008-30.8.2009
Kuvan kauniit - nainen katseen kohteena/Bildsköna - kvinnan i blickpunkten/Picture Perfect - Gazing at Women

5.6.-6.9.2009
TURHAN TÄRKEYS, Turun Taiteilijaseura 85 vuotta
DET VIKTIGA ONÖDIGA, Konstnärsgillet i Åbo 85 år
FUTILE MATTERS, Turku Artists' Association 85 years

STUDIO: Jouko Lehtola
PIMIÖ/MÖRKRUM/DARKROOM: Lisa Strömbeck
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta