[Nayttelyposti] Tiina Leppäsen näyttely: "Metsä - Kaupunki - Metsä" Galleria Rongassa Tampereella elokuussa 2008

Ismo Jokiaho ismo.jokiaho at elisanet.fi
Ma 20.Heinä. 12:45:47 EEST 2009


Mediatiedote

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen: 31.7.2009  klo. 12 - 13

Näyttely: "Metsä - Kaupunki - Metsä"
Tiina Leppänen
Galleria Ronga, Rongankatu 1 C 9, 33100 Tampere

Aika: 1 - 13.8.2009

Avajaiset: perjantaina, 31.7.2009, klo. 18 - 20. 
Galleria Ronga avoinna: joka päivä klo. 12 - 18
Metsä kaupungissa: ei oikea metsä, mutta metsä kuitenkin. Millainen se on? Siellä näkyy luonnon lisäksi ihmisen jäljet; roskia, polkuja, penkkejä, rakennuksia ja graffiteja.

Näyttely koostuu kankaalle ja kovalevylle maalatuista teoksista, joissa on aiheena metsän ja kaupunkimaisuuden välinen vuoropuhelu; rakennus lomittuu metsään riippuen siitä, mistä sitä katsoo. Metsästä päin katsottuna jotkut rakennukset tuntuvat kuin hukkuvan metsän sisään. Teokset on maalattu öljyväreillä ulkona Pyynikin metsässä Tampereella ja sen lähiympäristössä. Osa maalauksista on maalattu pelkästään mustalla ja valkoisella värillä. Rakennusten ja luonnon muodot tulevat Tiina Leppäsen mielestä hyvin esiin harmaan eri sävyissä .

Kovalevylle maalatut pienet teokset ovat värikkäitä. Niissä korostuvat esimerkiksi lumen ja joidenkin ihmisen jättämien jälkien välinen kontrasti tai rinnakkaiselo, esimerkiksi jalanjälki jäällä tai yksinäinen penkki lumihangessa. Joulukuussa sulaneen lumen alta pilkottaa nuhjuinen mehupurkki. Purkin kova sininen väri luo kontrastin maan oransseille värisävyille. Talvinen luonto näyttää melkein samanlaiselta kuin keväällä, ainoastaan syksyn värit erottavat näkymän keväästä.
Lisätietoja: 
Tiina Leppänen.  
puh. 050 - 5737958  tai 
e - mail: tiina.le at kolumbus.fi

 

Mediakuvat voi ladata täältä:  www.avarataide.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta