[Nayttelyposti] MARITA LIULIA Choosing My Religion - uskontoja jäljittämässä avautuu Tampereen taidemuseossa 4.7.2009

Jokiaho Ismo Ismo.Jokiaho at tampere.fi
To 2.Heinä. 09:45:16 EEST 2009


Tiedote

 

MARITA LIULIA USKONTOJEN JÄLJILLÄ

 

 

Marita Liulian monimediateos Choosing My Religion - uskontoja jäljittämässä rinnastaa maailman pääuskonnot kristinuskon, juutalaisuuden, islamin, sikhiläisyyden, hindulaisuuden, buddhalaisuuden, kungfutselaisuuden, taolaisuuden ja shintolaisuuden.

 

Liulia tarkastelee uskontoja sekä taiteilijana, tutkijana että naisena. Teoskokonaisuus sisältää uskontojen tarinoista ja visuaalisuudesta ammentavia taideteoksia sekä niiden perusteita pohtivia tietoteoksia. 

 

Tampereen taidemuseossa avautuva näyttely sisältää valokuvateoksia, maalauksia, installaatioita ja uskontojen esineistöä. Valokuvissa Liulia esiintyy oppineen ja papin rooleissa, joita uskonnot eivät naisille juurikaan salli. Maalaukset ovat saaneet vaikutteita itämaisesta taiteesta.

 

Liulian kiinnostus nykytanssiin ja teknologiaan on tuottanut Jumalattaren paluu -nimisen teoksen, jossa Virpi Pahkinen tanssii holografisena projektiona. Dokumenttielokuvissa matkataan taiteilijan mukana ja tutustutaan teoksen syntyprosessiin.

 

Projektiin liittyvä uskontojen tietopaketti löytyy verkosta osoitteesta www.maritaliulia.com/cmr

Sivustoilla voi tutustua uskontojen perusteisiin ja vertailla niiden käsityksiä maailmasta, ihmisestä, jumalasta, elämästä ja kuolemasta.

 

Näyttelyn ja verkkosivuston kanssa on julkaistu myös Maahengen kustantama taidekirja Choosing My Religion - uskontoja jäljittämässä. Marita Liulia ja uskontotieteen dosentti Terhi Utriainen pohtivat teksteissään uskonnon paikkaa nykyajassa.

 

Monipuolinen mediataiteilija Marita Liulia on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia nykytaiteilijoita. Palkitun taiteilijan teoksia on esitetty yli 40 maassa. Lisätietoja www.maritaliulia.com <http://www.maritaliulia.com/> 

 

Näyttely aloitti kierroksensa Kiasmasta keväällä 2009. Tampereen taidemuseossa näyttely on esillä 4.7. - 30.8.2009. Se jatkaa edelleen Wäinö Aaltosen museoon Turkuun ja vuonna 2010 Kuntsin modernin taiteen museoon Vaasaan. Kiasmassa näyttelyyn tutustui 42 000 kävijää ja näyttelystä kirjoitettiin yli 60 lehtijuttua.

 

 

Choosing My Religion - uskontoja jäljittämässä Tampereen taidemuseossa 4.7. - 30.8.2009

. Puutarhakatu 34. Avoinna ti-su 10-18, puh. (03) 5656 6577, opas- ja ryhmävaraukset ti - pe (03) 5656 6677, yleisöopastukset su klo 15, pääsymaksut 6/4/2 euroa, tamu at tampere.fi, www.tampere.fi/taidemuseo

 

Lisätietoja: tutkija Soila Kaipiainen 040-8004899 soila.kaipiainen at tampere.fi

 

 

lehdistökuvat http://www.maritaliulia.com/fi/press/photos/cmr.php
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta