[Nayttelyposti] Nukkemuseo avautui Vapriikissa

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
Pe 6.Helmi. 13:01:35 EET 2009


Aika leikkiä

Lelulaatikon aarteita Vapriikissa 6.2.2009 alkaen

 

Leikkikalujen ja leikin historiasta kertova Aika leikkiä -näyttely avautui Vapriikissa. Näyttely on Nukkemuseon avausnäyttely ja pohjautuu pääasiassa Haiharan museosäätiön leikkikalukokoelmaan. Leikin tunnelmaa luodaan valokuvien ja äänimaailman avulla. Ja tietysti näyttelyssä voi myös leikkiä, oikeasti!


Näyttely esittelee ulko- ja kotimaisia leikkikaluja, joilla suomalaislapset ovat vuosikymmenien saatossa leikkineet. Olivatko sinun lempilelusi haasteellisia meccanoita, ihania barbeja vai suloisia nalleja? Vai haluaisitko nähdä Martta-nuken, jota mummo aina muistelee vai tavata jälleen 1980-luvulla olohuoneessanne seikkailleet Universumin valtiaat? Aika leikkiä -näyttelyssä on esillä viitisen sataa lelua, Haiharan museosäätiön leikkikalukokoelman lisäksi esineitä tulee Tampereen kaupungin museotoimen kokoelmista ja tamperelaisista päiväkodeista.

Rakkaat lelut -osiossa leikkikalut saavat kertoa koskettavia ja hauskojakin tarinoitaan. Kuinka nuket ovat siirtyneet äidiltä tyttärelle, miten amerikkalainen paloauto päätyi Tampereelle tai millaisille raiteille kotiverstaalta lähteneen junan matka johti? Oman lisänsä leikin maailmaan tuovat päiväkotien pedagogisesti harkitut leikkikalut. Esillä ovat muun muassa nuo kuuluisat fröbelin palikat. 

Lapsiasiakkaat on huomioitu näyttelyarkkitehtuurissa, mm. esineiden esillepanokorkeuksissa ja iloisessa yleisilmeessä. Erillisessä leikkitilassa ja muissa aktiviteettipisteissä lapset pääsevät itsekin leikkimään. Lapset saavat mm. hoitaa nukkeja, ratsastaa komeilla keinuhevosilla, kurvailla kuvitelmissaan pitkin rattikelkkarataa ja rakentaa kankaisilla jättipalikoilla. 

 

Sunnuntaina 15.2. Vapriikissa vietetään lasten museopäivää. Luvassa on opastuksia ja työpajoja ja näyttelyihin pääsee lastenlipun hinnalla, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lisää tietoa tapahtumasta www.tampere.fi/vapriikki/tapahtumat <http://www.tampere.fi/vapriikki/tapahtumat>  

 
 
Tähtitalvikki Poikajärvi
Markkinointi- ja tiedotussihteeri
Press and PR Officer
Vapriikki, Alaverstaanraitti 5
PL 487, 33101 Tampere, Finland
+358 50 3211189
www.tampere.fi/vapriikki
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta