[Nayttelyposti] Tammerkosken kaupunki virtuaalimaailmassa

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
To 3.Joulu. 10:10:41 EET 2009


Tammerkosken kaupunki -3D  avautuu virtuaalimaailmassa!

 

 

Koe koskimaisema uudesta kulmasta! Tampereen kaupungin museopalvelut on tuottanut verkkosivuston, joka kertoo Tammerkosken kansallismaisemasta. Tammerkosken kaupunki -sivuilla pääsee liikkumaan kosken yllä ja tutustumaan tehtaiden elämään vanhojen kuvien välityksellä. Sivut aukeavat osoitteessa www.vapriikki.net/tammerkoskenkaupunki <http://www.vapriikki.net/tammerkoskenkaupunki>  ja niihin voi tutustua myös Vapriikin Tammerkoski-näyttelyssä.

 

200 vuotta sitten Tammerkosken rannoille rakentui Suomen suurin tehdasmiljöö. Tehtaat kasvattivat ympärilleen Tampereen kaupungin, josta kymmenien tuhansien työntekijöiden valmistamat tamperelaistuotteet levisivät eri puolille maailmaa. Tänä päivänä teollisuus on TAKO:a lukuun ottamatta siirtynyt pois koskivoiman ääreltä ja rakennukset tuottavat tietoa, palveluita ja elämyksiä. Tammerkosken kaupunki kertoo ajasta, jolloin tehdassaleissa kudottiin, värjättiin ja valettiin; tuotettiin verkaa, lumppupaperia ja turpiineita. 

 

Verkkosivusto koostuu animaatioista, virtuaali-Tammerkoskesta ja verkkonäyttelyistä. Näyttelyt esittelevät historiallista Tammerkoskea TAKO:sta Siilinkarille. Matkan varrella poiketaan mm. Keskustorin vilinässä, tehtaissa, Nottbeckien yksityisalueilla, Frenckellin hioketehtaan arkeologisilla kaivauksilla ja Mältinrannan uimahuoneella. Ensi vuonna Tammerkosken kaupunkiin pääsee tutustumaan myös englanniksi. Tulevaisuudessa kaupunki kasvaa uusilla näyttelyillä ja reiteillä. Kenties sinne saadaan vielä kokonainen Hämeenkatu! 

 

Verkkosivusto pyrkii lisäämään Tammerkosken teollisuusperinnön saavutettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Kolmiulotteiset animaatiot auttavat matkailijoita, tutkijoita ja koululaisia hahmottamaan koskiympäristöä. Sivuston tuottamisesta ja sisällöstä vastaa Tampereen museopalveluiden Kulttuuriympäristöyksikkö, teknisestä toteutuksesta ja 3-D -mallinnuksesta Avoin yhtiö Media Current. Hankerahoitusta on saatu Museovirastolta

 

Lisätietoja:

Yksikön päällikköTuija-Liisa, puh. 040 520 1282

Tutkija Miinu Mäkelä, puh. 040 801 6815

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta