[Nayttelyposti] Rautatiemuseopäivä 16.8.2009 Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alén inka.alen at rautatie.org
Ke 12.Elo. 11:15:21 EEST 2009


Rautatiemuseopäivä 16.8.2009 Suomen Rautatiemuseossa
 

 
Suomen Rautatiemuseon vuotuista tapahtumapäivää Rautatiemuseopäivää vietetään 21. kerran sunnuntaina 16.8.2009 klo 10-16. Reipasta rautatiehenkistä tapahtumaa on vietetty vuodesta 1989 lähtien Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä. Rautatiemuseopäivä on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta tarjoten rautatienostalgiaa, aktiviteetteja ja elämyksiä kaikenikäisille kävijöille. 

 

Tapahtumapäivänä museoaluetta komistavat toiminnassa olevat höyry- ja dieselveturit. Menneen ajan matkustustunnelmiin pääsee Haapamäen museoveturiyhdistyksen ajaman museojunan kyydissä, joka kulkee Rajamäelle ja takaisin. Sään salliessa veturina on Ukko-Pekka. Junan lähtöajat Rautatiemuseolta ovat klo 12.00 ja klo 13.30 (Liput junasta vain käteisellä: aikuiset 10 euroa, lapset 5 euroa, perhe 25 euroa. Rajamäellä ei ole mahdollisuutta nousta junaan eikä poistua junasta.) 

 

Museon kääntöpöydällä pidettävissä näytöksissä katseita keräävät isot veturit. Kääntöpöytänäytökset järjestetään klo 11.00 (Ukko-Pekka) ja klo 14.00 (dieselveturi Dr13). Museoalueella on liikenteessä päivän aikana höyryveturi Pikku-Jumbo. Myös Lohjalta on tulossa museojuna tuoden matkustajia Rautatiemuseopäivän viettoon (ks. www.hmvy.fi).

 

Puistorautatiellä höyry- ja dieselveturi kyydittävät lapsia ja lapsenmielisiä sään salliessa puiston ympäri. Museoalueella pääsee kokeilemaan myös mm. lasten tasapainorataa ja resiina-ajelua. Työpajassa voi askarrella matkalipun omaan unelmien matkakohteeseen. Rautatiemuseon maskotti Verneri-nalle kiertää alueella tasatunnein tervehtien lapsia.

 

Museon puistossa voi tutustua VR:n raivausautoon sekä Pohjolan Liikenteen museolinja-autoon. Junasta Jääneet -yhtye esittää päivän aikana rautatieaiheista musiikkia. Museokaupan laajan valikoiman lisäksi museon asemarakennuksessa myydään rautatieaiheista kirjallisuutta.

 

Ensi vuonna Rautatiemuseopäivää vietetään sunnuntaina 15.8.2010.

 

Liput Rautatiemuseopäivään: aikuiset 10 euroa, lapset 3 euroa, perhelippu 20 euroa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Museo on avoinna klo 10-17. (Alueella maksuvälineenä käy vain käteinen, korttimaksupiste ainoastaan museokaupassa.)

 

Muutokset päivän ohjelmaan ovat mahdollisia. Ks. tarkemmin www.rautatie.org

Kuvia: www.rautatie.org/press, Kesätapahtumat 2009 -tiedote, kuva 1 ja kuva 2)


Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja:
Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org
 
www.rautatie.org
Web-kauppa osoitteessa www.rautatie.org/webshop


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta