[Nayttelyposti] Rockvalokuvaa Vapriikissa

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
Ke 15.Huhti. 16:36:04 EEST 2009


Rockvalokuvaa Vapriikissa

 

Vapriikissa avautuu 17.4. näyttely Harri Hinkan rockvalokuvista viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Esillä on tunnettujen pitkän linjan yhtyeiden ja artistien kuvia, mutta myös tuoreita rock-kasvoja.  

 

Tamperelainen Harri Hinkka (s. 1965) tunnetaan monipuolisena mainosvalokuvaajana. Hän on aloittanut valokuvaajan uransa 1990-luvun alussa ja tutkinut työssään erilaisia valaistustyylejä. Hinkan kuvien voima perustuu varjon hallintaan ja sen tuomaan valon oikeaan muotoon sekä tarkasti viimeisteltyyn jälkeen.

 

Valokuvat on alun perin otettu keikkajulisteisiin, levynkansiin ja promo-materiaaleihin. Niitä on kymmenen vuoden aikana kuvattu niin dialle kuin digille. Kuvien ideat ovat syntyneet yhteistyössä levy-yhtiöiden ja artistien kanssa. 

 

Taidokkaat valokuvat nousevat uusiksi teoksiksi, kun ne on näyttelyä varten irrotettu alkuperäisestä tarkoituksestaan. Asetelmalliset, mutta silti rennot kuvat tuovat esille artisteista uusia puolia. Kuvauspaikat vaihtelevat studiosta merenrantaan, autokorjaamosta kapakkaan tai jylhään korpimetsään.

 

Eppu Normaalista, Pate Mustajärvestä, Popedasta, Dave Lindholmista ja Yöstä on näyttelyssä esillä kolmen ison kuvan sarjat, jotka esittelevät artistit eri rooleissa. Mukana on myös ensimmäinen Hinkan vuonna 1998 ottama rockvalokuva: Pate Mustajärven soololevyn "Vol 4" kansiotos. Ismo Alanko esittäytyy upeassa triptyykissä, jonka kuvia on käytetty Taiteilijaelämää-dvd:n kansissa. Esillä on kaikkiaan 34 valokuvaa 17 artistista 69 Eyesista Ville Leinoseen.

 

Näyttely Vapriikissa 17.4.-29.9.2009.

 
 
Tähtitalvikki Poikajärvi
Markkinointi- ja tiedotussihteeri
Press and PR Officer
Vapriikki, Alaverstaanraitti 5
PL 487, 33101 Tampere, Finland
+358 50 3211189
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta