[Nayttelyposti] Merja Ranki Keravan Taidemuseossa

Keravan Taidemuseo taija.perkiokangas at keravantaidemuseo.fi
To 25.Syys. 14:22:39 EEST 2008


Keravan Taidemuseossa 10.9.-9.11.2008 
Merja Ranki - SILLALLA

Löysin vanhan valokuvan Savion kumitehtaasta (nykyinen Klondyketalo) kertovasta kirjasta. Kuvassa on kaunis puusilta vehmaan puistomaiseman keskellä.

Taiteilija on työskennellessään monella tapaa sillalla itsekin: kurkottamassa kohti mielikuvaa ja samalla kurkottamassa kohti katsojaa. Silta on symboli siirtymälle ja ylitykselle, kenties keino päästä pakoon arjen toisinaan laahaavaa harmautta.

Rakennan näyttelyyni sillan kuvitteelliseen puutarhaan. Katsoja löytää puutarhasta ruusuja ja kalosseja (kalossit kuuluivat aikoinaan kumitehtaan tuotantoon). Puutarhassa loistaa myös hymyistä tehty aurinko, joka toivon mukaan saa suupielet kääntymään katsojallakin.

Museon toisessa kerroksessa kurkotetaan sielläkin; ylös taivaisiin pilvien kuljeteltavaksi. Näyttelyn pilviteokset ovat syntyneet kolmen viimeisen vuoden aikana. Pilvi on sillan tapaan siirtymäväline ja unelmien symboli. Teokset ovat interaktiivisia, toivon niiden houkuttelevan kokeiluun pilvikeinun tai pilvikärryn kyydissä.

Näyttelyn aikana järjestetään koululaisille Merja Rankin ohjaamia työpajoja, joissa muovaillaan pieniä reliefeja punasavesta. Sen merkitys Klondyketalon historiassa on suuri - tehdas aloitti toimintansa 1860 tiilitehtaana, jossa valmistettiin käsin tiiliä punasavesta mm. Uspenskin katedraalin ja Tikkurilan aseman rakentamiseen.

Tervetuloa pilvien kyytiin!



Keravan Taidemuseo
Klondyketalo, Kumitehtaankatu 5 F
04260 Kerava
Saviolle kätevästi K- ja N-junalla

puh. 09 294 8090
www.keravantaidemuseo.fi

Avoinna ti-su 12-18
Liput 4/2?, alle 18-v. ilmaiseksi





Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta