[Nayttelyposti] STUDIOSSA: Päivi Häkkinen

Nybom Jenny jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi
Pe 7.Loka. 14:26:33 EET 2008


Päivi Häkkinen
Lähde
Turun taidemuseon Studiossa 7.11.2008-11.1.2009


Helsinkiläinen kuvanveistäjä Päivi Häkkinen (s. 1975) luo Turun taidemuseon Studioon kokonaisvaltaisen taideteoksen Lähde. Studiossa katsoja kohtaa ihmismäisiä, hyvin persoonallisia hahmoja, jotka tuntuvat myös olevan läheistä sukua linnuille. Siipien ja höyhenpeitteen lisäksi niiden silmät ovat saattaneet siirtyä kaikkinäkevästi eri puolille päätä. Osaa hahmoista puolestaan suojaa maailman tuulilta karvapeite tai suomusto. Mustavalkoisten olioiden maailmassa on hyvin voimakkaasti läsnä vahvoja tuntemuksia. Hahmo, jolla on kaksikymmentä varvasta, antenni päässään ja pienet tarkkailevat silmät, kantaa sisällään valtavan määrän pahuutta. Läkähdyttävää voimaa ja rohkeutta on taas oliossa, joka puskee jäntevästi tuulta vasten. Pienikokoiset naiselliset oliot ovat hyvin herkkiä, mutta myös äärimmäisen määrätietoisia. Häkkisen latautunut näyttely vie inhimillisten tunteiden ja valtasuhteiden alkulähteille.

Päivi Häkkinen kerää kiinnostavia materiaaleja ja työstää veistoksiaan hitaasti. Taiteilija on löytänyt hahmojen valkoisia hampaita, pieniä kiviä residenssimatkoiltaan Kreikasta ja Ahvenanmaalta. Hahmojen vaatetuksena on mustista kivistä tehtyä suomukudelmaa. Kuvanveistäjän perinteisemmällä tekniikalla, kipsivalulla, taiteilija on toteuttanut pienimmät hahmot, päitä ja jalkoja. Lopuksi Häkkinen viimeistelee veistoksensa maalaamalla kipsiä ja kiinnittämällä niihin pintamateriaalit.

Valosuunnittelu on olennainen osa hämärässä tilassa esillä olevaa Lähde-näyttelyä. Taiteilija on suunnitellut sen yhteistyössä valosuunnittelija Anna Rouhun kanssa, joka myös vastaa videon toteutuksesta.


TULOSSA STUDIOON:
Maria Lindberg, 23.1.-22.3.2009

Ystävällisin terveisin,

Jenny Nybom
amanuenssi / amanuens / curator
Aurakatu / Auragatan 26
FIN-20100 Turku / Åbo, Finland
tel. +358 (0)2 262 7094
GSM +358 (0)50 400 3248
fax. +358 (0)2 262 7090
jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi<mailto:jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi>
www.turuntaidemuseo.fi<http://www.turuntaidemuseo.fi>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta