[Nayttelyposti] Lapsuuden Aika Suomen Kellomuseossa

Laura Kovero laura.kovero at kellomuseo.fi
Pe 23.toukokuu. 11:47:44 EEST 2008


 

Lapsuuden Aika 2.5.2008-3.4.2009 Suomen kellomuseossa



Lapsuuden Aika on Suomen kellomuseon erikoisnäyttely, joka pohtii kuinka ajan mittaaminen ja kellot ovat vaikuttaneet ihmisten elämään lapsuudesta asti. Näyttelyssä esineet, tarinat ja kuvat kertovat kuinka kellot ja aika ovat saapuneet lasten elämään eri aikakausina. Näyttely käsittelee lasten aikakäsitystä sekä esittelee lapsille ja nuorisolle valmistettuja kelloja sekä kellon oppimiseen tarkoitettuja esineitä. Lapsille suunnatut "oikeat" kellot ovat tulleet osaksi kellotehtaiden massatuotantoa ja yleistyneet huomattavasti myöhemmin kuin muut kellotyypit. Ylellisyysesineenä ja statussymbolinakin pidetty kello on saanut vakiintuneemman paikan lasten huoneissa ja ranteissa vasta 1950-luvun jälkeen.

 

Näyttely käsittelee kellon ja kiireen roolia lasten elämässä sekä ajankulun ymmärtämistä ja välttämättömyyttä nyky-yhteiskunnassa. 1980-luvun lasten kellobuumi on asettunut aloilleen ja nuorisolla on uusi ajannäyttäjä taskussa, kännykkä. Aikaa on seurattu kaupunkien mahtavista tornikelloista aina oman kännykän digitaalikelloon. Millaisia muistoja kellot kantavat? Millaisen vaikutuksen kello ja ajantaju teki sinuun lapsuudessa?

  

Suomen Kellomuseo kerää tarinoita ja muistoja ensimmäiseen kelloon liittyen. Muistojen keräys tapahtuu Lapsuuden Aika näyttelyn aikana 2.5.2008-3.4.2009. Tarinoita voi tallentaa suoraan nettisivuille tehtyyn omaan osioon www.kellomuseo.fi, sähköpostitse tarinat at kellomuseo.fi, perinteisellä kirjeellä ja museossa kertomalla oppaillemme tai kirjoittamalla museossa oman tarinasi museon tiloissa Lapsuuden Aika näyttelyssä.

 



Osallistujien kesken arvotaan kuukausittain rannekelloja kiitokseksi tarinoiden kertomisesta museolle. Kaikki jotka jättävät yhteystietonsa tarinan yhteydessä osallistuvat automaattisesti kellon arvontaan ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

 

Lisätietoja näyttelystä sekä tarinoiden keräämisestä:

Amanuenssi Laura Kovero 09-81630520 laura.kovero at kellomuseo.fi

Johtaja Tina Lehtinen 09-81630521 tiina.lehtinen at kellomuseo.fi







Ystävällisin kesäterveisin



Laura Kovero


Amanuenssi

Suomen Kellomuseo
Finlands Urmuseum

Osoite toimisto:
Opinkuja 2
02100 Espoo

09-81630520


www.kellomuseo.fi
www.weegee.fi


 





Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta