[Nayttelyposti] Maisemaretkelle Harjulaan

Marja Hänninen-Tolvi marja.hanninen-tolvi at harjavalta.fi
Ma 5.toukokuu. 15:35:44 EEST 2008


MAISEMARETKI HONKAIN HUMINAA - HARJULAN MAISEMA ENNEN JA NYT

 

Vajaa sata vuotta sitten kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin (1879–1949) valloitti hevosrattaista avautunut maisema Kokemäenjoelle. Pian hän teki kaupat kapeasta rantakaistaleesta maanomistajan kanssa ja rakennutti 1914 itsensä suunnitteleman taiteilijakodin Harjulan Harjavaltaan Kokemäenjoen rantatörmälle Kilukanlahden rannalle. Paikalliset asukkaat ihmettelivät kuvanveistäjän paikkavalintaa: "Mitä paroni tommosella haisevalla rompakolla tekee?".

Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus syventyy valokuvin ja kertomuksin museoalueensa ainutlaatuisiin paikkoihin ja maisemiin. Museon piha-alueella kulkeva maisemaretki pysähdyttää kävijän miettimään itsestään selvältä tuntuvia näkymiä. Näkymiä, jotka kätkevät sisälleen lukuisia tarinoita valinnoista, muutoksista ja myös pettymyksistä. Maisemaretki Honkain huminaa – Harjulan maisema ennen ja nyt on tarina siitä, miten joutomaaksi luokiteltu ranta-alue muuttui mahdollisuudeksi ja yhden ihmisen elämänmittaiseksi haasteeksi. Nykyään Harjulan piha-alueella sijaitsee Emil Cedercreutzin elämäntyöhön perustuva museo- ja kulttuurikeskus. 

 

Maisemaretki on kuljettavana yksin tai yhdessä toukokuusta syyskuuhun. Retkeen voi yhdistää opastus taiteilijakoti Harjulaan, joka sisältyy museon pääsylipun (5 €) hintaan.

 

TERVETULOA UPEISIIN MAISEMIIN!  

 Tiedustelut,


Marja Hänninen-Tolvi
Museoamanuenssi / curator
Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus
Museotie 1, 29200 Harjavalta
Puh. (02) 535 1213
Fax (02) 535 1220
marja.hanninen-tolvi at harjavalta.fi
www.harjavalta.fi/palvelut/museo/


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta