[Nayttelyposti] Kollaasikaupunki Vuojoen kartanon Galleria Gylichissä

Kolsio Hannele Hannele.Kolsio at rauma.fi
Ma 5.toukokuu. 14:37:17 EEST 2008


KOLLAASIKAUPUNKI
 
Jeanne Hoffman
&
Rauman lyseon peruskoulun 7B, 7C ja lukion piirustuskurssin oppilaat

Galleria Gylich, Vuojoen kartano, Eurajoki  7.5. - 31.5.2008

Näyttelyn avajaiset ke 7.5. klo 18.00. Tervetuloa!
 
 
Näyttely on Raumars taiteilijavierasohjelman puitteissa residenssissä vierailevan Jeanne Hoffmanin ja raumalaisten oppilaiden syksyllä 2007 alkaneen yhteistyön tulos. Ensimmäisissä työpajoissa taiteilija ja oppilaat keskustelivat ihmisten ja urbaanin ympäristön välisistä suhteista. He tekivät vanhoista Rauma-aiheisista postikorteista kollaaseja, jotka esittävät oppilaiden mielikuvia, muistikuvia, kokemuksia ja toiveita kotikaupungistaan. Postikortit voisivat myös esittää uutta kaupunkikuvaa, jos kaupunkirakentamista olisi vuosien saatossa suunniteltu toisin.
 
Huhtikuussa 2008 työpajat jatkuivat ja postikorteista tutut maisemat kasvoivat kaupungiksi. Oppilaiden tehtävänä oli projektissa myös harjoitella kaupunkisuunnittelussa tarvittavia organisointi- ja yhteistyötaitoja sekä postikorttikuvan visualisointia kolmiulotteiseksi. 
 
Näyttely on kuviteltu tutkimus Rauman kaupunkikuvasta ja maisemasta sekä "kotina" että "vieraana paikkana". Hoffman mieltää näyttelyn myös visuaalisena keskusteluna hänen ja oppilaiden välillä; millaisena kaupungin näkevät täällä vierailevat ihmiset ja millaisena kaupungissa kasvaneet ja pysyvästi asuvat. 
 
Jeanne Hoffmanin oma osuus Kollaasikaupunki näyttelyssä luonnonmaiseman osuus: 500 punaisiksi, pinkeiksi ja valkoisiksi värjättyä keraamista sadepisaraa sekä ruskeasta rautalangoitetusta paperista tehdyt pilvet, jotka verkkokudoksena viittaavat raumalaiseen pitsinnypläystraditioon.
 
www.collagecityrauma.blogspot.com <http://www.collagecityrauma.blogspot.com> 
 

Jeanne Hoffman (s. 1974, Etelä-Afrikka). Kuvataiteilija, piirustuksen opettaja Stellenbosch University. Asuu ja työskentelee Kapkaupungissa. Opinnot: 1997-2000 University of Stellenbosch, 2001 The Waverly, 2004 University of Stellenbosch Business School. Hoffman osallistui Yhteyksiä - Common Ground. Raumars 1997 - 2007 näyttelyyn Lönnströmin taidemuseossa syksyllä 2007 Afrikan Tähti kaupunkitaidepelillään yhdessä Liza Groblerin kanssa.

 
 
 
..................................................................
Hannele Kolsio
Projektipäällikkö / Kulttuurilaturi
Rauman seudun kulttuuriyhteistyöhanke
PL 41 (käyntios. Valtakatu 2), 26101 RAUMA
044-793 3078
hannele.kolsio at rauma.fi 
www.rauma.fi/raumanseutu
 
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta