[Nayttelyposti] EMMA:Kesän pääosassa puu

Joutsenniemi Leena Leena.Joutsenniemi at espoo.fi
Ke 18.Kesä. 10:10:19 EEST 2008


18.6. - 31.8.2008
EMMAn kesän pääosassa on puu
EMMA - Espoon modernin taiteen museon Puu veistäjän käsissä - suomalaista kuvanveistoa 1950-luvulta 2000-luvulle -kesänäyttelyn teemana on puu.
Professori Leena Peltolan kokoamassa laajassa näyttelyssä on yli100 teosta 23:lta eri ikäiseltä suomalaiselta kuvanveistäjältä, joista kukin työstää samaa materiaalia omalla persoonallisella tyylillään.
Näyttelyn taiteilijat ovat Martti Aiha, Kari Cavén, Tom Engblom, Radoslaw Gryta, Mauno Hartman, Jussi Heikkilä, Maija Helasvuo, Veikko Hirvimäki, Pasi Eerik Karjula, Tapani Kokko, Markku Kivinen, Inka Nieminen, Pauno Pohjolainen, Kimmo Pyykkö, Riku Riippa, Joakim Sederholm, Anneli Sipiläinen, Jyrki Siukonen, Kain Tapper, Kirsi Tapper, Nora Tapper, Hanna Vahvaselkä ja Heikki W. Virolainen. Heistä Kain Tapper ja Heikki W. Virolainen ovat edesmenneitä. Osalle näyttelyn taiteilijoista puu on materiaali muiden joukossa, toiset perustavat sille koko taiteellisen tuotantonsa. Puu kiehtoo taiteilijoita monimuotoisuudellaan, se on materiaalina "lämmin, elävä, käytännöllinen, kotoinen, kansallinen, työstettävissä niin käsillä kun koneilla ja sitä on kaikkialla."

EMMAn netin kuukauden taiteilija- sarjassa esittäytyy kesäkuussa Tapani Kokko, heinäkuussa Nora Tapper ja elokuussa Hanna Vahvaselkä. http://www.emma.museum/kk-taiteilija/


Michael Elmgreen & Ingar Dragset: Drama Queens, 2007
Puuveistosnäyttelyn rinnalla nähdään taiteilijapari Michael Elmgreenin ja Ingar Dragsetin video Drama Queens.Drama Queens pohjautuu Tim Etchellsin tekstiin, jonka dialogissa kuvataiteen seitsemän supertähteä kohtaa toisensa teatterin lavalla. Teos valmistui alunperin Munsterin veistosbiennaaliin (2007), jossa sitä esitettiin sekä elävänä teatteriesityksenä Munsterin kaupunginteatterissa että videoesityksenä Landesmuseum Munsterin tiloissa. Michael Elmgreen ja Ingmar Dragset on valittu Venetsian biennaalin 2009 Pohjoismaisen paviljongin kuraattoreiksi.
Avoimet työpajat
Kesän avoimet Tikusta asiaa -työpajat perustuvat Puu veistäjän käsissä -näyttelyyn. Maksuttomien taidepajojen kesto on 2 tuntia, jonka aikana tutustutaan näyttelyyn ja tehdään itse. Tekniikkana keräily, rakentelu. 
la 2. 8. klo 12 ja klo 13 
la 9. 8. klo 12 ja klo 13 
la 16. 8. klo 12 ja klo 13 

Torstaina 19.6. EMMA ja WeeGee sulkeutuvat poikkeuksellisesti jo klo 18
Juhannuksena Pe 20.6. - su 22.6. EMMA  ja WeeGee on suljettu

***************** 
Leena Joutsenniemi 
viestintäpäällikkö

leena.joutsenniemi at espoo.fi 
gsm + 358 (0)46 8771 844 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo 
EMMA - Espoo Museum of Modern Art 
PL 6661, O2O70 ESPOON KAUPUNKI 

www.emma.museum 


 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta