[Nayttelyposti] Lapin maakuntamuseon kiertonäyttelyt

Alariesto Tuija ROVANIEMEN KAUPUNKI Tuija.Alariesto at rovaniemi.fi
Ke 16.Tammi. 15:17:11 EET 2008


Lapin maakuntamuseolla on tarjolla viisi pohjoisesta kulttuuriperinnöstä kertovaa kiertonäyttelyä. Näyttelyiden sisältökuvaukset ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta  http://www.rovaniemi.fi/?Deptid=20911

Tarjolla olevat näyttelyt: 
***

TÄHTIÄ KAUPPALASSA - Salokankaan arkkitehtuuria Rovaniemellä
Tähtiä kauppalassa - Salokankaan arkkitehtuuria Rovaniemellä on ensimmäinen, tähän asti melko tuntemattomaksi jääneen arkkitehti Ferdinand Salokankaan elämäntyötä esittelevä näyttely. Näyttelypaneeleita on yhteensä 31 kappaletta + kartta. Näyttelykokonaisuuteen kuuluu myös DVD-elokuva (pit. n 20 min.), jossa tutustutaan Salokankaan elämään ja työhön. 
Näyttely on syntynyt Charlotte Malapraden ja Lapin maakuntamuseon yhteistyön tuloksena. Projektin ovat mahdollistaneet Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja Valtion rakennustaidetoimikunnan myöntämät avustukset. Näyttelymaksu on 300 €.  

***

POLKUPYÖRÄLLÄ PETSAMOON - Kansantaiteilija Valto Pernun valokuvia vuodelta 1930 
Iin Asemakylässä syntynyt ja pitkään Rovaniemellä torivalokuvaajana toiminut kansantaiteilija Valto Pernu (1909–1986) otti näyttelyyn valitut kuvat Petsamon-retkellään kesällä 1930. Pernun ottamat kuvat on skannannut ja käsitellyt valokuvaaja Veikko Vasama Valto Pernun säätiön palkkaamana. Näyttelyn on tuottanut Lapin maakuntamuseo. Lisätietoa Valto Pernu -verkkosivuilta: www.valtopernu.net
Näyttelymaksu on 150 €.  

***

POROMIEHET - Matti A. Pitkäsen valokuvanäyttely 
Poromiehet on akateemikko Matti A. Pitkäsen (1930–1997) kirjana ja valokuvanäyttelynä v.1984 julkaistu suurtyö. Näyttely käsittää 98 kuvaa; kirjassa kuvia on kolme kertaa enemmän. Näyttelymaksu on 250 €.  

***

AUTTIN NEIDIT
Valokuvanäyttely AUTTIN NEIDIT esittelee Rovaniemellä 1900-luvun alussa toimivien Lyyli ja Hanna Auttin valokuvatuotantoa. Valokuvaus ei ollut heille ainoastaan ansion lähde vaan myös harrastus. He tallensivat innokkaasti toisiansa ja ystävätärpiiriään valokuviin, jotka näyttävät nuorten naisten elämän iloisia puolia arvoituksellisellakin tavalla. Näyttelyn on koonnut YTM, valokuvaaja Mervi Autti. Näyttelymaksu on 250 €.  

***

MÖKKEJÄ JA MAALIKYLIÄ - Pohjoinen asuminen Marja Vuorelaisen valokuvissa
Marja Vuorelainen (1911–1990) muutti etelästä Rovaniemelle vuonna 1952 ja perusti valokuvaliike Roifoton. Tätä ennen hän oli opiskellut grafiikkaa ja toiminut valokuvaajana. Rovaniemeltä hän siirtyi Enontekiölle vuonna 1957, jossa hän kuvasi pohjoisen ihmisiä ja saamelaista elinpiiriä. Mökkejä ja maalikyliä –näyttelyn kuvat kertovat asumisesta arktisella alueella. Näyttely on Lapin maakuntamuseon ja Johtti Sápmelaččat –yhdistyksen yhteistuotantoa. Näyttelymaksu on 100 €.  

***
Lisätietoja Lapin maakuntamuseon kiertonäyttelyistä voi kysellä näyttelyamanuenssi Tuija Alariestolta p. 040 734 1060, email: tuija.alariesto(at)rovaniemi.fi . Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta