[Nayttelyposti] Mikkelin taidemuseon uusi näyttely

Hyvönen Paula Paula.Hyvonen at Mikkeli.fi
Ke 20.Helmi. 08:57:23 EET 2008


PIENIN YHTEINEN NIMITTÄJÄ 
Janne Laine, Marko Lampisuo, Arto Nurro ja Johanna Pihlajamaa
Mikkelin taidemuseo  15.2. - 30.3.2008


Grafiikanpaja Himmelblau on tuottanut neljän taidegraafikon yhteisnäyttelyn Mikkelin taidemuseoon. Maaliskuun loppuun avoinna oleva kokonaisuus on monipuolisuudessaan poikkeuksellinen grafiikannäyttely ja täyttää koko museon. Tekniikat vaihtelevat puupiirroksesta videoon, piirtämisestä heliogravyyriin.

Pajalla vuodesta 1992 alkaen työskennellyt Janne Laine (s. 1970) työstää heliogravyyrillä kuvia, joissa aika pysähtyy. Hänen teoksissaan on valokuvamainen ilme; onhan hän myös valokuvaaja. Laine on valinnut tekniikakseen heliogravyyrin, koska siinä yhdistyvät grafiikka ja valokuva. Laineen romanttissävyiset maisemakuvat ovat minimalistisia ja kiireettömiä;  taiteilija on halunnut poistaa kuvista kaiken turhan.

Marko Lampisuo (s. 1970) yhdistää videota ja grafiikkaa välittäen arkailematta ajankohtaisia viestejä. Hänen maisemakuvissaan suomalainen luonto on kaikkea muuta kuin ideaali järvimaisema. Lampisuon maisemat ovat ihmisen itsensä rakentamaa todellisuutta jättömaineen, voimalinjoineen ja moottoriteineen.

Arto Nurro (s.1971) on liittynyt vedostajien joukkoon viimeisenä, vuonna 2004. Hänen oma tekniikkansa on piirtäminen ja hänen teoksissaan viiva saa ansaitsemansa huomion. Nurron piirustukset ovat ensi silmäykseltä askeettisia, jopa tylyn minimalistisia. Pääasiassa tussi- ja lyijykynätekniikoilla toteutetuissa piirustuksissa yhdistyvät huumori ja fantasia. 

Johanna Pihlajamaa (s. 1973) on Himmelblaussa työskentelevistä taiteilijoista ainoa puupiirtäjä. Hän kaivertaa puupiirroksensa perinteisesti koivuvanerille. Pihlajamaa työstää esittävää ja abstraktia ilmaisua rinnakkain. Teoksissaan hän käyttää vastavärejä vedostaen useita ohuita kerroksia päällekkäin, jolloin sävyt tuntuvat elävän jatkuvasti. 

Janne Laine, Arto Nurro ja Johanna Pihlajamaa ovat tamperelaisia. Marko Lampisuo asuu Porissa. 
Heitä ei äkkiseltään näytä yhdistävän mikään. He kaikki kuitenkin työskentelevät vedostajina Grafiikanpaja Himmelblaussa.


Lisätietoja 
amanuenssi Paula Hyvönen, puh. (015) 194 2421, paula.hyvonen at mikkeli.fi
www.himmelblau.fi


Mikkelin taidemuseo, käyntiosoite Ristimäenkatu 5, postiosoite Hallituskatu 8 E, 50100 Mikkeli. Internet: www.mikkeli.fi/museot  E-mail: museot at mikkeli.fi Museo on avoinna ti-su 10-17, ke 12-19, la 10-13, ma suljettu. Pääsymaksu aikuiset 4 EUR, opiskelijat 2,50 EUR, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Talvikaudella (loka-huhtikuu) perjantaisin vapaa pääsy. Ryhmille opastuksia arkisin klo 8-17, puh (015) 194 2424, fax (015) 366 161.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta