[Nayttelyposti] armas hurstin puupiirroksia hyvinkään taidemuseossa

Laurila-Hakulinen Raisa Raisa.Laurila-Hakulinen at HYVINKAA.FI
Ma 11.Helmi. 14:58:57 EET 2008


PÖYTÄ ON KATETTU

ARMAS HURSTIN GRAFIIKKAA 

Hyvinkään taidemuseo 15.2. - 24.3.2008

 

Taiteilija tavattavissa keskiviikkona 13.2. klo 10.00 Hyvinkään taidemuseossa.  Avajaiset perjantaina 15.2. klo 18 alkaen. Näyttelyn avaa kirkkoherra Ilkka Järvinen. Tervetuloa!

 

Armas Hurstin väkevät puupiirrokset purkavat nykyihmisen ahdistusta. Ne ovat henkilökohtaisia, karheita ja siekailemattomia kuvia, joissa miehen elämää raastavat ristiriidat on kaiverrettu krouvilla kädellä puulaatan kylkeen.  Hursti käsittelee kuvissaan ihmissuhteita, valtaa ja väkivaltaa sekä uskonnon ilmiöitä eri muodoissaan. Jälki on rosoista ja suurpiirteistä, mutta aiheet liikkuvat herkillä alueilla: seksuaalisuutta, vanhuutta ja turvattomuutta käsitellään suoraan ja paljaasti mutta myös hellästi ymmärtäen. Omaperäisiin puupiirroksiin on suodattunut aineksia aina keskiajan kirkkomaalauksista ja saksalaisesta ekspressionismista nykyajan katujen kuvakieleen, graffiteihin asti.

 

Vuonna 1934 syntynyt, Hyvinkäällä asuva taidegraafikko ja -maalari on yksi suomalaisen grafiikan kiinnostavimmista tekijöistä. Hyvinkään taidemuseon laajassa yksityisnäyttelyssä on esillä viimeisen kymmenen vuoden aikana syntyneitä puupiirroksia, joista iso osa on aivan uusia. Mukana on joitakin 70-luvun etsauksia, jotka viittaavat pitkään uraan taidegrafiikan parissa. Paitsi grafiikastaan, Hursti tunnetaan myös taitavana taidemaalarina, joka tallentaa luontoa ja sen vaihtuvaa valoa ja tunnelmaa vuosikymmenten kuluessa karttuneella taidolla.

 

Näyttelyyn liittyy julkaisu, jota voi tilata taidemuseon lipunmyynnistä puh. (019) 459 4002 tai taidemuseo at hyvinkaa.fi. 

 

Lisätietoja museonjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen puh. 040 571 0729 tai raisa.laurila-hakulinen at hyvinkaa.fi. Kuvia lehdistökäyttöön osoitteessa www.hyvinkaa.fi/press

 

 

--------------

----------------

Raisa Laurila-Hakulinen

museonjohtaja 

Hyvinkään taidemuseo

Hämeenkatu 3 D 05800 HYVINKÄÄ

p. 019 459 4003 tai 040 571 0729

raisa.laurila-hakulinen at hyvinkaa.fi <mailto:raisa.laurila-hakulinen at hyvinkaa.fi> 

www.hyvinkaa.fi/taidemuseo <http://www.hyvinkaa.fi/taidemuseo> 

 

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta