[Nayttelyposti] Flirt-juna Suomen Rautatiemuseon Ikkunat auki -projektissa

Inka alen inka.alen at rautatie.org
Ma 22.Joulu. 16:28:05 EET 2008


Flirt-juna Suomen Rautatiemuseon Ikkunat auki -projektissa
Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä on otettu askel kohti nykypäivän ja tulevaisuudenkin tallennusta. Uusi kaupunkijuna Sm5 eli Flirt on kuvattu panoraamoiksi, joista jo kaksi on nähtävillä museon Ikkunat auki -päätteellä.
Flirt-junat otetaan käyttöön vuoden 2009 lopulla pääkaupunkiseudun junaliikenteeseen. Tuotemerkki Flirt tulee sanoista Fast Light Innovative Regional Train. Ensimmäinen kolmestakymmenestäkahdesta tilatusta junayksiköstä on saapunut Suomeen testattavaksi.
Suomen Rautatiemuseon Ikkunat auki -projektin työryhmä kävi tutustumassa uuteen kaupunkijunaan 17.12.2008 ja kuvasi siitä neljä panoraamakuvaa. Kuvista kaksi, ohjaamo ja yksi matkustamokuva, ovat nyt nähtävillä Suomen Rautatiemuseossa. 
Museon 110-vuotisjuhlavuoden Ikkunat auki -projektissa kuvataan museon vetureita ja vaunuja sisältä 360-asteisiksi panoraamakuviksi. Tähän mennessä on kuvattu mm. keisarillinen juna, presidentin vaunu, postivaunu ja muutama höyryveturi. Lisätietoa Ikkunat auki -projektista on museon verkkosivuilla www.rautatie.org/press.
Suomen Rautatiemuseo on avoinna talviaikaan 1.9.-31.5. ti-la klo 12-15, su klo 12-17. Katso vuodenvaihteen poikkeukselliset aukioloajat www.rautatie.org.
Tervetuloa tutustumaan!
Lisätietoja: Amanuenssi Marina Bergström, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 5943298, marina.bergstrom at rautatie.org
Tiedon välitti: 
Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org

www.rautatie.org
Web-kauppa osoitteessa www.rautatie.org/shop


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta