[Nayttelyposti] Näyttely nykypäivän museotyöstä Suomen Rautatiemuseossa

Inka alen inka.alen at rautatie.org
Pe 29.Elo. 15:43:58 EEST 2008


Näyttely nykypäivän museotyöstä - Suomen Rautatiemuseon 110 vuotta
 

 

Suomen Rautatiemuseo Hyvinkäällä on maamme vanhimpia erikoismuseoita ja täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Viime keväänä avautunut Pieni lyhty museossa -näyttely kertoo museon historiasta. Nyt juhlavuoden näyttely on saanut jatkoa ja esittelee nykypäivän museotyötä Suomen Rautatiemuseossa.

 

Näyttely kertoo museossa tehtävistä töistä, josta suurin osa ei näy museossa käyvälle asiakkaalle. Museon avoinna pitämisen lisäksi museossa hoidetaan paljon muitakin tehtäviä. Suuret kokoelmat vaativat hoitoa ja tutkimustyötä; näyttelyt eivät synny itsekseen. Rautatiemuseon arkistossa ja käsikirjastossa palvellaan tutkijavieraita. Laadukkaaseen yleisöpalveluun kuuluu myös erilaisten tapahtumapäivien ja opastusten sekä työpajojen järjestäminen.  

 

Oman haasteensa museotyöhön tuo Suomen Rautatiemuseon tehtävä valtakunnallisena erikoismuseona. Suomen Rautatiemuseo on ainoa ammatillisesti hoidettu rautatiealan museo Suomessa. Valtakunnalliseksi erikoismuseoksi se nimettiin vuonna 1997.

 

Kalustohalliin sijoitettu näyttely esittelee runsaan kuvamateriaalin avulla museoammattilaisia erilaisten työtehtävien äärellä. Näyttelyn rakentamistilanne ja konservaattorin työpiste havainnollistavat eräinä esimerkkeinä museossa tehtävää monipuolista työtä.

 

Pieni lyhty museossa -näyttely ja sen jatko-osa nykypäivän museotyöstä on avoinna Suomen Rautatiemuseossa 18.1.2009 saakka.

 

Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo. Se esittelee suomalaista rautatiehistoriaa 1870-luvun asema- ja varikkomiljöössä. Perusnäyttelyssä kerrotaan rautatieliikenteen kehityksestä, rautatieläisammateista, asema-arkkitehtuurista ja matkustamisen historiasta. Näytteillä ovat mm. Venäjän keisarin salonkivaunut sekä useita erityyppisiä vetureita. 

Tervetuloa tutustumaan!


Lisätietoja:
Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org

www.rautatie.org
Web-kauppa osoitteessa www.rautatie.org/shop


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta