[Nayttelyposti] Ilmastomuutos teemana Porvoossa - Klimatförändring som tema i Borgå

Solveig Bergholm solveig.bergholm at porvoonmuseo.fi
Ke 30.Huhti. 12:30:29 EEST 2008


ILMASTONMUUTOS TEEMANA LUONNONHISTORIALLISESSA MUSEOSSA - 

KLIMATFÖRÄNDRING SOM TEMA I NATURHISTORISKA MUSEET

 

Porvoon museon Luonnonhistoriallisessa museossa on esillä teemanäyttely Ilmastonmuutos & kehitys ajalla 2.5.-29.6.2008. / I Borgå museums Naturhistoriska museum visas temautställningen Klimatförändring & utveckling under tiden 2.5.-29.6.2008. 

 

Enää ei kiistellä siitä, onko ilmastonmuutos käynnissä vai ei. Ilmastonmuutos tunnustetaan yleisesti tosiasiaksi ja hyväksytään se, että muutos on osaksi ihmisen aiheuttama. Siitä seuraa mittavia muutoksia maapallomme luonnolle ja ihmisen elämälle. 

 

Ilmastonmuutos & kehitys -näyttely tarkastelee ilmastonmuutosta monesta, varsinkin kehitysmaiden, näkökulmasta. Samalla esitellään Suomen kehitystyöhankkeita, jotka pyrkivät hillitsemään ilmastonmuutosta tai ehkäisemään sen vaikutuksia. Pohditaan myös miten jokainen kansalainen voi vähentää omaa kuormitustaan. 

 

Näyttelykokonaisuus on syntynyt Suomen ulkoasiainministeriön, Suomen ympäristökeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen yhteistyönä. Näyttelyä on Luonnonhistoriallisessa museossa täydennetty palkitulla ruotsalaisella dokumenttielokuvalla Bättre sent än aldrig  ja Suomen luonnonsuojeluliiton julistesarjalla sekä käytännönläheisillä tietoiskuilla ja mm. noppapelillä.Tervetuloa! Välkommen!

 

Porvoon museo / Borgå museum

Luonnonhistoriallinen museo / Naturhistoriska museet

Kaivokatu 40, Porvoo / Brunnsgatan 40, Borgå

avoinna: ma-la 10-16, su 11-16

www.porvoonmuseo.fi

 

Solveig Bergholm

amanuenssiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta