[Nayttelyposti] Opastuksia ja esitelmä Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alen inka.alen at rautatie.org
Ke 5.Syys. 16:19:07 EEST 2007


 

Euroopan rakennusperintöpäivien ohjelmaa Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä
 


Suomen Rautatiemuseo osallistuu Euroopan rakennusperintöpäiville 7.–8.9.2007 järjestämällä esitelmän ja erikoisopastuksia. Perjantaina 7.9. klo 13 museon amanuenssi Leila Herranen kertoo rautatieasemista opastuksellaan Asemahallin haikeus –rautatieasema julkisena sisätilana. Opastus pidetään Rautatiemuseon asemarakennuksessa. Opastukselle on vapaa pääsy.

 

Lauantaina 8.9. klo 12.30 julkistetaan Rautatiemuseon puistorautatien pikkuveturin nimi. Yleisö on saanut ehdottaa vihreälle dieselveturille nimeä Rautatiemuseopäivästä lähtien. Sään salliessa veturi kyydittää lapsia puistorautatiellä. 

 

Lauantaina 8.9. ohjelma jatkuu Trafiikkivisiitti-opastuksella klo 13. Trafiikkivisiitillä eläydytään entisaikojen rautatiematkustamisen tunnelmiin museon amanuenssi Inka Alénin johdolla. Kierroksen aikana tutustutaan museon asemarakennukseen ja käydään sisällä kolmannen luokan matkustajavaunussa ja Lättähatussa. Normaalisti vain ryhmille järjestettävälle opastukselle pääsee nyt mukaan museon pääsymaksun hinnalla.

 

8.9. klo 15 Rautatiemuseon konservaattori Iiro Niemi esitelmöi vanhan matkustajavaunun tutkimus- ja konservointityöstä sekä kertoo vaunun harvinaisesta verhoilumateriaalista. Vuonna 1873 valmistunut vaunu on kuulunut alun perin Hangon-Hyvinkään yksityisrautatielle ja on nykyään esillä Suomen Rautatiemuseossa. Tärkeimpänä tavoitteena on ollut matkustajavaunun pahoin vaurioituneen kattoverhoilun konservointi. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi on tehty myös materiaali- ja olosuhdetutkimuksia. Esitelmään on vapaa pääsy.

Tervetuloa!


Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org

www.rautatie.org
webshop avattu osoitteessa http://www.rautatie.org/shopLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta