[Nayttelyposti] Päivälehden museossa keskustellaan vaihtoehtomediasta

Linnahalme Saila Saila.Linnahalme at sanoma.fi
Ti 30.Marras. 15:29:31 EET 2007


Tuhannet turnajaiset -keskustelusarja Päivälehden museossa


Päivälehden museossa, Ludviginkatu 2-4, on parhaillaan esillä Tuhannet turnajaiset - kulttuurilehtinäyttely, joka esittelee suomalaisten kulttuurilehtien historiaa lehtien välille historian saatossa kehkeytyneiden konfliktien ja kiistojen näkökulmasta. 

Jotta keskustelu myös nykyhetkessä herkeämättä jatkuisi, museo ja Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry järjestävät näyttelyn yhteyteen keskustelutilaisuuksien sarjan. Ensimmäinen veto on 

keskiviikkona 31.10. kello 19.00. 


Vaihtoehtomedia - onko sitä, ja jos on, mille se on vaihtoehto?

Ny Tid -lehden päätoimittaja Patsy Nakell, juuri Vuoden laatulehtipalkinnolla palkitun Liberon päätoimittaja Marcus Floman ja Z-lehden päätoimittaja Sari Virtanen 

käyvät dialogia siitä, mikä on niin sanotun vaihtoehtomedian luonne, merkitys ja agenda tiedotusvälineiden omistuksen keskittyessä, sähköisyyden vallatessa alaa ja kuluttajan valinnanvapauden kaventuessa sarjaksi virtuaalisia brändi-identiteettejä. 

Ovatko vaihtoehtoiset lehdet ja tiedotusvälineet uudenlaisia yhteisöllisyyden rakentajia valtamedian muuttuessa yhä samanlaisemmaksi? Millainen media saavuttaa vaihtoehtoisuuden statuksen ja miten siitä pidetään kiinni? Ovatko vähäiset tekemisen resurssit ainut tae omintakeisuudesta? Entä tapahtuuko tulevaisuuden vaihtoehtomedia väistämättä vain verkossa?

Keskustelua käydään näyttelytilan rakennetussa vaaleanpunaisessa nyrkkeilykehässä. Keskusteluun johdattaa Kultin toiminnanjohtaja Jussi Förbom. Keskustelusarja jatkuu seuraavana keskiviikkona 7.11. samassa paikassa.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Lisätietoja: 

Toiminnanjohtaja Jussi Förbom, Kultti: 050 520 1797, jussi.forbom at kultti.net

Näyttelypäällikkö Saila Linnahalme, Päivälehden museo 09-122 5205
saila.linnahalme at sanoma.fi

www.paivalehdenmuseo.fi/vaihtuvat_nayttelyt.html
www.kultti.net


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta