[Nayttelyposti] Pokon 30 vuotta

Antila Kimmo Kimmo.Antila at tampere.fi
Ti 19.Kesä. 12:42:42 EEST 2007


Museokeskus Vapriikissa on esillä tamperelaisen Poko Rekordsin 30-vuotista taipaletta luotaava näyttely.

Näyttelyssä kerrotaan lyhyesti Pokon tarina ja esitellään yli 150 levynkannen kautta Pokon laajaa tuotantoa Teddy and the Tigersien vuoden 1977 "Dancing shoes" -singlestä J. Karjalaisen vuoden 2006 "Lännen-Jukkaan". Näyttely on avoinna elokuun 26. päivään asti. 

Näyttelyssä pääsee tutustumaan Eppu Normaalin "Maximum Jee&Jeen" kannesta tuttuun Rickenbacker-kitaraan ja Teddy Guitarin esiintymisasuun. Esillä on myös originaalia kansitaidetta, mm. Martti Syrjän maalaama öljyvärityö Cocktail bar -levyn kanteen, J. Karjalaisen laatima linoleikkaus "Keltaisessa talossa" sekä Sielun Veljien ja Juliet Jonesin sydämen kansien suunnitteluun liittyvää alkuperäismateriaalia. Eppu Normaalin miljoonan levyn myynnistä saama plakaatti ja Pokon ensimmäiset kultalevyt ovat esillä. Näyttelyssä pääsee myös rentoutumaan musiikin äärellä ja tutustumaan Vesa Kontiaisen 2004 julkaisemaan Pokon historiaan "Aitoa suomirokkia". 

Epe Heleniuksen vuonna 1977 perustama levy-yhtiö on uranuurtaja, joka on julkaissut monia Suomi-rockin klassikkoja. Hassisen koneen "Täältä tullaan Venäjä", Sielun Veljien "L´amourha", Eppu Normaalin "Kahdeksas ihme", Yön "Varietee" ja J. Karjalaisen "Doris" ovat kaikki Pokon menestyslevyjä. Toisaalta unhoonjääneet Liz and the Lizards, Top Rank tai vaikkapa Sticky Fingers ovat myös osa Poko-historiaa. Poko on myös tuonut maahan ulkomaisia klassikkoja, kuten Metallican ja Dead Kennedysin ensimmäiset Suomessa julkaistut levyt ja jaellut alamerkkiensä (mm. Gaga Goodies) kautta indiemusiikkia. Vuodesta 2001 alkaen Poko Rekords on ollut osa kansainvälistä Emi-konsernia. 

Poko Rekords 30 vuotta 
29.5.-26.8.2007
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta