[Nayttelyposti] Rautatiemuseopäivä Suomen Rautatiemuseossa 12.8.2007

Inka Alen inka.alen at rautatie.org
Ma 6.Elo. 09:50:35 EEST 2007


                                                                                                                                                                                                        
 Tiedote 6.8.2007
                                                                                                                            

Rautatiemuseopäivä Suomen Rautatiemuseossa 12.8.2007
 

 

Perinteistä Rautatiemuseopäivää vietetään sunnuntaina 12.8.2007 klo 11-16 Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä. Monipuolinen ja reipashenkinen ohjelma tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille kävijöille. Suosittua tapahtumaa on vietetty vuodesta 1989 lähtien.

 

Museoalueen valtaavat toiminnassa olevat höyry- ja dieselveturit. Museojuna liikennöi Rajamäelle ja takaisin Haapamäen museoveturiyhdistyksen voimin (säävaraus). Höyryveturi Pikku-Jumbon (Tk3) vetämän junan lähtöajat Rautatiemuseolta ovat klo 12.00 ja 13.30 (liput 10 € / 5 € / 20 €). Kääntöpöydän kääntönäytöksissä ovat mukana höyryveturi Ukko-Pekka ja dieselveturi Dr13. 

 

Pienet veturit kyydittävät lapsia puistorautatiellä. Museon puistossa on lapsille muutakin puuhaa, kuten tasapainorata. Lasten työpajassa voi askarrella pieniä vetureita ja vaunuja.

 

VR:n paloautoon ja raivausautoon on mahdollisuus tutustua museon puistossa. Kalustoesittelyjen ohella tarjolla on resiina-ajelua. Museokaupan laajan valikoiman lisäksi konduktöörin vaunussa myydään vanhaa rautatieaiheista kirjallisuutta. Junasta Jääneet –yhtye esittää rautatieaiheista musiikkia. 

 

Liput Rautatiemuseopäivään: aikuiset 10 €, lapset 3 €, perhelippu 20 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Museo on avoinna klo 11-17.

Muutokset päivän ohjelmaan ovat mahdollisia. www.rautatie.org

 

Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo. Se esittelee suomalaista rautatiehistoriaa 1870-luvun asema- ja varikkomiljöössä. Näytteillä on mm. ainutlaatuiset Venäjän keisarin salonkivaunut, vanhin Suomessa säilynyt höyryveturi, entistetty asema ja virkapukuja.

 


Lisätietoja:
Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org

www.rautatie.org
webshop avattu osoitteessa http://www.rautatie.org/shop



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta