[Nayttelyposti] Vapriikki kertoo vaikuttavista naisista Tampereella

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
To 30.Tammi. 12:09:23 EET 2014


Nyt annetaan puheenvuoro naisille! Museokeskus Vapriikissa avautuu 31.1. uusi näyttely, joka kertoo Tampereen historian vaikuttavista naisista.



Tampere tunnetaan teollisuudestaan, joka työllisti tuhansittain naisia. Tampere leimautui naisten kaupungiksi ja syntyi käsite "Tampereen likat".  1800-luvun loppupuolella Tampere oli leimallisesti nimenomaan nuorten naisten kaupunki: jokaista naimaikäistä miestä kohti oli kaksi naista. Poikamiesten paratiisi, sanoisi joku.



Muuttoliike, rakennemuutos ja Tampereen vahva asema opiskelukaupunkina ovat vuosikymmenien saatossa tasoittaneet väestörakennetta. Kerta toisensa jälkeen suomalaiset äänestävät Tampereen kaupungiksi, jonne haluaisivat muuttaa, jos muuttaa pitäisi. Varmasti Tampereen naisillakin on osuutensa tämän suosion saavuttamisessa.



Tehrään meistä ny numeroo - vaikuttavia naisia Tampereelta -näyttely esittelee noin 80 tavalla tai toisella vaikuttavaa naista. He ovat joko syntyneet, varttuneet, opiskelleet tai tehneet uransa ja elämäntyönsä Tampereella, mutta heidät tunnetaan myös kaupungin ulkopuolella.



-          Välillä on hauskaa ja mielenkiintoista piirtää kuvaa historiasta ihmisten elämäntarinoiden kautta, sanoo museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi.



Likkojen lista ei ole täydellinen, onhan heitä tällä hetkellä kaupungissa yli 112 000, eikä mitään paremmuusjärjestystä voida tehdä.  Näyttelyn elämäntarinoiden kautta piirtyy kiehtova kuva naisen aseman muutoksesta, naisten työn laajenemisesta sekä naisten ja miesten yhdessä rakentamasta Tampereesta ja sen menneisyydestä.



Näyttelyidean isä on toimittaja Juha Veli Jokinen, joka on myös kirjoittanut näyttelyn esiin nostamien vaikuttavien naisten esittelytekstit.



TEHRÄÄN MEISTÄ NY NUMEROO - vaikuttavia naisia Tampereelta

Vapriikissa 31.1.- 31.8.2014



Tähtitalvikki Poikajärvi
Viestintäsuunnittelija
Vapriikki
puh. 050 321 1189
www.vapriikki.fi